Boykot isteyen İslam alimi tutuklandı

Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah es Sisi, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin devlet kurumlarına yansıtılması karşısında sessiz kalmayı tercih etmişti. Sisi, peygambere yapılan saldırıya tepki gösterip Fransız mallarına boykot uygulanmasını isteyen tanınmış İslam alimlerinden Mustafa el Adevi'ye ise sessiz kalmadı. El Adevi açıklamasının ardından gözaltına alındı.

Mısır medyası, 66 yaşındaki Mustafa el Adevi'nin 4 Kasım günü evinde tutuklandığını yazdı.

Mısır'ın tanınmış din adamları arasında bulunan Mustafa el Adevi, geçtiğimiz günlerde Fransız mallarına boykot yapılması çağrısında bulunmuştu.

El Adevi'nin bu çağrısı nedeniyle tutuklandığı belirtildi.

Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin devlet kurumlarının duvarlarına yansıtılması sonrasında Türkiye ile birlikte birçok İslam ülkesinden tepkiler yükselmiş, Fransız mallarına boykot yapılması için çağrılarda bulunulmuştu.

Mısır'ın darbeci devlet başkanı Sisi'nin Fransa'nın İslam'a yaptığı saldırı karşısındaki tercihi ise sessizlik oldu. 

Boykot isteyen İslam alimi tutuklandı ile ilgili etiketler Mısır Sisi Fransa Fransız Hz. Muhammed Mustafa el Adevi boykot
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.