BOTAŞ üç sektör için doğal gaz kesintisine son verdi

BOTAŞ, üreticilere gönderdiği e-postada ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesinti uygulamasının sonlandırılacağını duyurdu.

Türkiye'nin üç büyük doğalgaz tedarikçisinden bir olan İran'ın teknik arıza gerekçesiyle 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesi sonrasında BOTAŞ, doğalgaz santralleri ve büyük çaplı tüketim yapan fabrikalara gaz akışını azaltmaya başlamıştı.

BOTAŞ, ilettiği bildiride son günlerde mevsimsel koşullardan kaynaklı doğalgaz tüketiminin artması ve yurt dışı arz kaynaklarındaki aksaklıklardan kaynaklı doğalgaz kesintisi nedeniyle talepleri karşılmada güçlüklerle karşılaşıldığını aktarmıştı.

Durum üzerine Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, doğal gaz ve elektrikte yapılacak kısıntıların süt ve et tedariğinde sıkıntılar doğuracağını belirtip sektörün enerji kısıntısından muaf tutulmasını istemişti.

BOTAŞ, bu sabah duyurduğu karar ile ilaç, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üreten işletmeler için doğalgaz kesintisi uygulamasına son verdi.

BOTAŞ üç sektör için doğal gaz kesintisine son verdi ile ilgili etiketler BOTAŞ doğal gaz İran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.