Boşnak Yemeği Klukuşa Tarifi! Bu Tarifin Kokusuna Dayanamayacaksınız! Evinizde Deneyin! Bu Lezzeti Tadın

Boşnakların çok sevdiği yemek olan klukuşa, çok pratik bir tarif. Pratik olduğu kadar da lezzetli bir yemektir. Yoğurdun, sarımsağın olduğu yerde yemeğin güzel olmama ihtimali var mıdır? Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin, yaşlıların afiyetle, bayıla bayıla yiyeceği bir yemek.

Boşnakların çok sevdiği yemek olan klukuşa, çok pratik bir tarif.  Pratik olduğu kadar da lezzetli bir yemektir. Yoğurdun, sarımsağın olduğu yerde yemeğin güzel olmama ihtimali var mıdır? Çocukların, gençlerin, yetişkinlerin, yaşlıların afiyetle, bayıla bayıla yiyeceği bir yemek. Kokular ise şimdiden gelmeye başladı.  

 

Klukuşa Malzemeler

 

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz

 Boşnak Yemeği Klukuşa Tarifi! Bu Tarifin Kokusuna Dayanamayacaksınız! Evinizde Deneyin! Bu Lezzeti Tadın

Klukuşa Yapılışı

 

Öncelikle 2 çay kaşığı tuz ve 1 buçuk su bardağı un geniş bir kaba alarak malzemeler karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyerek karıştırma teliyle karıştırılır.  Krep kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Bir tavaya çok az zeytinyağı dökerek fırça yardımıyla tavanın her tarafına dağıtılır. Tava ısınınca karışımdan 1 dolu kepçe alarak tavada yayılır.

Karışımın tavaya yapışmaması için sık tava sallanmalı. Ön yüzü piştikten sonra arka yüzünü çevirerek diğer tarafı pişirilir. Bir yüzün pişmesi bir kaç dakikayı alabilir. Tüm karışım bitinceye kadar aynı işlem yapılır.  Ardından sarımsaklar soyulur ve rendelenir.

Boşnak Yemeği Klukuşa Tarifi! Bu Tarifin Kokusuna Dayanamayacaksınız! Evinizde Deneyin! Bu Lezzeti Tadın - Resim : 2

Bir kâseye 1 buçuk su bardağı yoğurt dökülür ve üzerine rendelenmiş sarımsaklar eklenir. Sarımsaklar her tarafa yayılması için güzelce karıştırılır. Üzerine bir miktar tuz ekledikten sonra tekrar karıştırılır.

Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı alınır.  Tereyağı eritilirken çok dikkatli olunmalı buradaki asıl amaç tereyağını eritilmesidir, yakmak değildir. Tereyağı eriyinceye içerisine 1 çay kaşığı kırmızıbiber eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır.

Klukuşalar parçalar haline getirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Son olarak tereyağlı sos üzerinde gezdirilir.  Sosu, sarımsaklı yoğurt olmadan da tüketilebilir.

Boşnak Yemeği Klukuşa Tarifi! Bu Tarifin Kokusuna Dayanamayacaksınız! Evinizde Deneyin! Bu Lezzeti Tadın ile ilgili etiketler boşnak yemeği
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.