Bosna'da büyük deprem: Çevre ülkelerden de hissedildi!

Bosna'nın Ljubinje bölgesinde 2 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde bir deprem oldu. 1 dakika süren depremin ardından 55 km uzaklıktaki Mostar'da bazı çökmeler olduğu ve halkın sokağa döküldüğü bildirildi. Deprem aynı zamanda Sırbistan, İtalya, Karadağ ve Hırvatistan'da da hissedildi. Yaralıların olduğu bilgisi aktarıldı. AFAD açıklama yaptı: Uluslararası yardım çağrısı yapılmadı.

Bosna'da yaşanan büyük depremin ardından bölgeden ilk haberler geliyor.

BALKANLAR SOKAKTA

Depremin merkez üssü tam olarak Ljubinje'de , yaklaşık 2 km derinlikte. Yaklaşık 1 dakika süren depremin şiddeti ise Richter ölçeğine göre 5.7 olarak belirlendi.

Bosna'da büyük deprem: Çevre ülkelerden de hissedildi!

Bu akşam meydana gelen depremden en çok etkilenen şehirlerden biri de bazı çökmelerin olduğu Mostar oldu. (Ljubinje'ye yaklaşık 55 km uzaklıkta).

SAYI ARTABİLİR: İLK BELİRLEMELERE GÖRE 1 GENÇ ÖLDÜ, EN AZ 2 AĞIR YARALI

Şu aşamada Bosna'daki depremin neden olduğu hasarı ölçmek mümkün değil fakat ilk belirlemelere göre yaralılar var ve sayılarının artmasından endişe ediliyor. 

En az iki ağır yaralıya şu anda sağlık ekipleri müdahale ediyor. Fakat maalesef başka bir genç  kızın yaşamını yitirdiği de ilk gelen bilgiler arasında. 

Bosna'da büyük deprem: Çevre ülkelerden de hissedildi! - Resim : 2

Birçok insan sokağa döküldü. Polis ve itfaiye hatları kilitlendi. Saraybosna, Novi Sad, Trebinje ve Banja halkı da korku içinde sokaklara döküldü.

Ayrıca bazı Hırvat medyası, depremin evlere veya insanlara herhangi bir zarar vermemesine rağmen, hissedenlerin çok korktuğunu bildirdi; aynı şey Karadağ için de geçerli.

Deprem üstelik İtalya'nın birçok kentinde de hissedildi.

Bosna'da büyük deprem: Çevre ülkelerden de hissedildi! - Resim : 3

AFAD AÇIKLAMA YAPTI: ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI YAPILMADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Bosna-Hersek'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yardım teklifi yapıldığını ve uluslararası bir yardım çağrısının bulunmadığı bilgisinin alındığını açıkladı.

AFAD’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bosna-Hersek'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası dost ve kardeş Bosna-Hersek halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yardım teklifimiz Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iletilmiş. An itibarıyla uluslararası bir yardım çağrısının bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.

 

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

 

Bosna'da büyük deprem: Çevre ülkelerden de hissedildi! ile ilgili etiketler deprem bosna ljubinje mostar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.