Bosna sevdalısı General Divyak toprağa verildi

Bosna Hersek, 1990'larda Sırp güçleri tarafından yaklaşık dört yıl boyunca kuşatılmış olan Saraybosna'nın savunmasına yardım ederek kentin "Çok ırklı savunmasının sembolü" haline gelen bir Sırp generalin yasını tutuyor. Saraybosna'da 8 Nisan'da 84 yaşında vefat eden ve Bare Mezarlığına defnedilen Sırp kökenli eski general Jovan Divjak için cenaze töreni düzenlendi. Divyak'ın tabutu Bosna Hersek bayrağına sarıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Bosna Savaşı  döneminde Saraybosna’yı savunan ve Sırp olmasına rağmen, kendisini Boşnak kabul eden, emekli general Yovan Divyak (Jovan Divjak), bugün Saraybosna’da son yolculuğuna uğurlandı.

BOSNA HERSEKLİLER DİVYAK’I GÖZYAŞLARI İLE UĞURLADI!

Saraybosna’nın savunmasında, çok dinli ve çok milletli karakterinin bir sembolü olarak görülen Divyak, savaş arkadaşları, dostları, komşuları ve yakınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze merasimi ile Saraybosna’daki Bare Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 BİR GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ!

Saraybosna Kantonu yönetimi,Sırp asıllı eski asker Divyak’ın cenazesi nedeniyle, bir günlük yas ilan etti. Divyak 8 Nisan Perşembe günü 84 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Bosna sevdalısı General Divyak toprağa verildi

SIRP PROPAGANDALARINA KARŞI MÜCADELE EDİYORDU

Divyak büyük acıların yaşandığı savaş sonrası yaptığı çeşitli açıklamalarda, “Burada bulunduğum için gururluyum. Saraybosna’yı savunmak, benim için şerefti. Bu şehirde, dün olduğu gibi, bugün de rahat ve huzurluyum.” şeklinde konuşmuştu.Savaş döneminde Bosna Hersek Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Yardımcısı olarak da hizmet veren Divjak, Saraybosna’yı savunmanın kendisi için bir şeref olduğunu söylüyor ve savaş döneminde Sırplara zulmedildiği yönündeki propagandaya karşı mücadele ediyordu.

Bosna sevdalısı General Divyak toprağa verildi - Resim : 2

SAVAŞTA AİLESİNİ KAYBEDEN ÇOCUKLAR İÇİN VAKIF KURMUŞTU

Sırp asıllı efsane general,savaşta ailesini kaybeden çocukların eğitimi için Bosna'yı Eğitim Kurtarır Vakfı adlı bir vakıf kurarak,binlerce çocuğun eğitim almasını sağladı.Divyak’ın kurduğu ve hayatını adadığı  hayır kurumu olan "Bosna Hersek'i Eğitim İnşa Eder"e adadı. Anne babasını kaybeden öğrencilere ve yoksul ailelerden gelen öğrencilere 7 bin 300 burs verildi.

Bosna sevdalısı General Divyak toprağa verildi ile ilgili etiketler bosna Jovan Dİvjak
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.