Muharrem İnce'den ipe sapa gelmez sorular!

CHP'li Muharrem İnce'nin bugün Sakarya'da şehit olan askerler için sarf ettiği sözler büyük tepki çekti. İnce, yasa-kanun düşünmeden patlayıcıların taşınmasıyla ilgili 'Fabrikası var, nasıl taşınacağını bilen yok mu?' ifadesini kullandı.

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, twitter hesabını üzerinden patlayıcı madde imhası sırasında hayatını kaybeden askerlerin şehit olmasıyla ilgili tepki çeken sözler sarf etti.

Muharrem İnce'den ipe sapa gelmez sorular!

Muharrem İnce'den ipe sapa gelmez sorular! - Resim : 2

Şehit olan 3 jandarma personelinin ardından 'Özel bir şirkete ait patlamayan havai fişekleri taşırken şehit olmak' ifadesini kullanan İnce, bu sözlerinin ardından 'ince yasa-tüzük bilmiyor' eliştirileriyle karşı karşıya kaldı.

KANUN NE DİYOR

Patlayıcı Madde ve Şüpheli Cisimlere Uygulanacak Esaslara İlişkin Kanun, yurtta görülen patlayıcı maddelerin sorumluluk alanlarını kesin bir şekilde bilerliyor. Yasanın 7. maddesine göre jandarmanın sorumluluğundaki bölgelerde her türlü patlayıcı ve cisme jandarma müdahale ediyor. Patlayıcının bulunması durumunda ise ilk bilgiyi alan kontrolü saglayarak patlayıcıyı kontrol edebiliyor. Yani polis bulursa polis, jandarma bulursa jandarma kontrolü sağlamakla yükümlü.

İMHASI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA AİT

Patlayıcı maddenin imhası ise aynı madde ile düzenleniyor. Buna göre bulunan her türlü patlayıcı madde, gören veya bulan kişiler tarafından, bizzat ya da en uygun haberleşme vasıtası ile en yakın mülkî makama haber veriliyor. İçişleri Bakanlığı yetkili ekiplerince zararsız hale getiriliyor.

Muharrem İnce'den ipe sapa gelmez sorular! - Resim : 3

Muharrem İnce'den ipe sapa gelmez sorular! ile ilgili etiketler Muharrem İnce Şehit patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.