Borussia Dortmund deplasmanından 3 puan çıkaran Ajax, son 16'yı garantiledi

Hollanda şampiyonu Ajax, Devler Ligi'nde Beşiktaş'ın bulunduğu C Grubu'nda adını bir üst tura yazdıran ilk takım oldu... 4. haftada Borussia Dortmund'u deplasmanda 1-3 mağlup eden Amsterdam ekibi puanını 12 yaptı grup maçlarının tamamlanmasına 2 hafta kala işi bitirdi... C Grubu'nda Sporting Lizbon ile Borussia Dortmund 5. haftada kader maçına çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları tamamlandı. Beşiktaş'ın son sırada kalarak elendiği C Grubu'dan Borussia Dortmund evinde Ajax'a 1-3 mağlup oldu. 

İlk 3 haftada 9 puan toplayan ve Dortmund'a da favori olarak giden Hollanda şampiyonu Ajax, 37'de kalesinde golü gördü. Alman ekibinde kaptan Marco Reus takımı 1-0 öne geçirdi. Tecrübeli stoper Mats Hummels 29'da direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Ajax'ın ilk golünü 72. dakikada Dusan Tadic attı. 2'nci gol Fildişi Sahilli santrfor Sebastien Haller'den, son gol de 90+3'te Davy Klaassen'den geldi. Ajax bu sonuçla 12 puana yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Borussia Dortmund ise 6 puanda kaldı. Maro Rose'nin takımı 5. maçında Sporting Lizbon'a konuk olacak. Portekiz şampiyonu Beşiktaş'ı üst üste 2 maçta 8 gol atarak mağlup etmiş ve 6 puan toplamıştı.

Bir sonraki karşılaşmalar 24 Kasım'da oynanacak.

LİVERPOOL'DAN BİR İLK

Atletico Madrid'i evinde 2-0 mağlup eden Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez 4'te 4 yaptı. Premier League devine 3 puanı getiren golleri ilk yarıda Jota ve Sadio Mane attı. La Liga ekibinde Brezilyalı stoper Felipe 36'da kırmızı kart gördü. B Grubu'nun diğer maçında Milan ile Porto 1-1 berabere kaldı.

 

 

Borussia Dortmund deplasmanından 3 puan çıkaran Ajax, son 16'yı garantiledi ile ilgili etiketler Borussia Dortmund Ajax Liverpool UEFA Şampiyonlar Ligi Dusan Tadic
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.