Borsada yeni rekorlar dönemi

Borsada son birkaç gün yaşanan taban dönemi bitiyor görünüyor. Borsayı uzun süre yukarı yönlü ralliye sokan SASA ve HEKTAŞ gibi iki hissede yaşanan kar realizasyonlarıyla başlayan düşüş serisi korku satışlarıyla derinleşti. Ancak BIST İstanbul, dün yeniden artışla 4780’den kapatınca yükselişin ayak sesleri duyulmaya başladı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yükselen hisselere bakınca yatırımcının artık üreten ve kazancını tekrar işine yatıran şirketleri tercih ettiği her şeyden önemlisi de taban yapsa da bu hisselerden vaz geçmediğini gösterdi. Türkiye’nin artık sermaye piyasaları üzerinden yükselişine dair inançları da güçlendiren bu gelişmeler, yüksek banka kredisi alıp büyümeye çalışmanın sonuna gelindiğini düşündürtüyor. Kapitalist sistemde her zaman kasa kazanırken üreten ve bunu ortaklarıyla paylaşan bir yapıya kavuşmanın altyapısı kuruluyor. Bu nedenle de o çok söylenen amiyane tabir olan ‘keriz silkeleme’ oyunları finansal okur-yazarlığı artan borsa yatırımcısı tarafından boşa çıkarılıyor. Bu nedenle de borsada yeni hedefler 4800 ve 5000 olarak görünüyor. 

Bu durumu, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 4,60 kazançla 4.780,74 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirerek gösterdi. 

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 210,42 puan artarken, toplam işlem hacmi 125,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,37, holding endeksi yüzde 3,19 değer kazandı.

Tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 7,91 ile kimya, petrol, plastik oldu.

Analistler, dünya genelinde artan resesyon ve enflasyon ikileminin yanı sıra Çin'de tekrar artışa geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle küresel pay piyasalarında karışık bir seyir izlendiğini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.800 seviyesinin direnç, 4.550 ve 4.530 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

NOT: BURADA YAZILAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Borsada yeni rekorlar dönemi ile ilgili etiketler Borsa İstanbul Rekor Hisse
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.