Borsada T+1 T+2 gün ne demek? Borsada T1 T2 anlamı nedir

Borsada T+1 ve T+2 anlamı, hisse senedi almak isteyen pek çok yatırımcının aklına takılan sorulardan bir tanesidir. Hisse senedi piyasasında gerçekleştirilen takas işlemlerinde T terimi her daim kullanılmaktadır. Peki, borsada T1 T2 nedir?

Hisse senedi alım ve satım işlemleri birçok yatırımcının kazançlarını katlayabilmektedir. Ancak bu tür işlemlerde mutlaka borsa terimlerinin bilinmesi ve daha da bilinçli olunmasısastır. Borsa eğer ki bilinçsiz bir şekilde kullanılırsa yatırımcıya para kaybı olarak geri dönebilir.

Borsada T+1 Gün Ne Demek, T1 Anlamı Nedir?

Borsada T1 olarak gösterilen yer içeride bulunan paranızın 1 gün sonra çekilebilir ve nakit olarak kullanılabilir olan gün sayısı demektir. Eğer ki bakiyenizin yanında T1 görüyorsanız paranız yarından itibaren nakit kullanıma açılacak demektir.

Fakat burada dikkat etmeniz gereken asıl konu ise paranızın kullanılabilir olması sadece borsanın açık olduğu iş günlerinde ilerlemesidir.

Borsada T+1 T+2 gün ne demek? Borsada T1 T2 anlamı nedir

Borsada T+2 Gün Ne Demek, T2 Anlamı Nedir?

Borsada yatırımdan hemen sonra hisse satışının akabinde hesaplarda görülen T2 bakiye, hisse satışı sonrasında elde edilen paranın 2 gün sonra kullanılabilir olması demektir. Borsa İstanbul’da bu konuda bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallardan birisi de hisse satışı sonrası elinizde olan nakit paranın 2 gün sonra kullanılabilir olmasıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken konu ise hesabınızda bulunan para ile hisse alış satışına devam edebilirsiniz fakat nakit olarak çekim yapamazsınız. Bunun için tatil ya da hafta sonları hariç 2 iş işlem gününü beklemek zorundasınız.

Borsada T+1 T+2 gün ne demek? Borsada T1 T2 anlamı nedir ile ilgili etiketler borsa t+1 t+2
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.