Borsa’da hangi hisseler talep gördü? 

BIST 100 endeksi, bugün 4.794-4.939 puan aralığında hareket etti. 

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Güne alıcılı başlayan endeks, günün büyük bölümünde yükselişine devam etti ve 4.939,73 puanda zirve gördükten sonra ani bir satış dalgasıyla %3’e yakın bir düşüş gördü. Son saate girildiğinde ise toparlanmaya başlayan endeks, kapanışa yakın 4.858’fen kapandı.

BIST 100 günlük işlem hacmi ise gün içindeki volatilite artışına bağlı olarak 120 milyar TL’nin üzerine çıktı.

Sektör bazında bakıldığında telekominikasyon %5 bandında değer artışıyla öne çıkan sektör oldu. İnşaat, teknoloji ve sigorta sektörü de son dakikalarda %3 değer artışıyla en çok talep gören sektörler oldu. 

Kimyasal, petrol ve plastik, gün sonuna doğru %2,5 düşerken bankalar, günü ekside kapattı. Bankalar, %1’in hemen üzerinde ekside hareket ediyordu. Sınai, turizm ve elektrik ise bugün yatay kaldı. 

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında IPEKE, KOZAL, KOZAA, RTALB, TTKOM ve AYDEM, tavan fiyatından işlem gördü. 

Kapanışa yaklaşırken HEKTS, SASA ve SMRTG ise %5’in üzerinde değer kayıplarıyla endekste bugün en çok kaybettiren hisseler oldu. 

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri, günü Çin endekslerindeki kısmi düşüşün haricinde hafif alıcılı yatay kapattı. Avrupa piyasaları, gün sonuna doğru düşük oranlı kazanımlara sahipti. ABD piyasaları ise bugün Şükran günü nedeniyle kapalı.

Borsa’da hangi hisseler talep gördü?  ile ilgili etiketler BİST ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.