Borsa o seviyeyi geçti! 8 Şubat BİST 100 endeksi ne kadar oldu?

Borsa bugünü de yükselişle geçti. BIST 100 endeksi yüzde 0,48 daha değer kazandı ve Borsa İstanbul'da endeks 2.007,14 puanla günü bitirdi. Bu önceki kapanışa göre 9,56 puan artış anlamına geliyor. Borsadaki toplam işlem hacmi ise 28,3 milyar lira oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,48 değer kazancıyla 2.007,14 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 9,56 puan artarken, toplam işlem hacmi 28,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Borsada bankacılık endeksi yüzde 0,85, holding endeksi yüzde 1,02 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,05 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 1,86 ile iletişim oldu.

Şahinleşen merkez bankaları ve artan jeopolitik risklerle küresel piyasalardaki yön arayışının devam ettiğini söyleyen ve Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin bilanço açıklamalarının yoğunlaştığına dikkat çeken analistler, bu dönemde hisse bazlı oynaklıkların artabileceğini ifade etti. Yarın dünyanın önde gelen merkez bankalarının yetkililerinin açıklamalarının izleneceğini belirten analistler, veri gündeminde ise yurt içinin sakin olduğunu yurt dışında ise Almanya'da dış ticaret dengesi ve ABD'de toptan stokların öne çıkacağını kaydetti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.030 seviyesi direnç, 1.980 puanı destek olarak izlenecek.

Borsa o seviyeyi geçti! 8 Şubat BİST 100 endeksi ne kadar oldu? ile ilgili etiketler Borsa İstanbul borsa bist 100 endeksi 8 Şubat 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.