Borsa neden düşüyor? 25 Şubat bugün BİST neden düştü?

Borsadaki sert düşüşün nedenleri uzmanlar tarafından yorumlandı. Devre kesicilerin hızlı çalışması panik ortamı yaratınca BİST’te yüzde 1.70 oranında bir gerileme yaşandı. Borsa İstanbul’da bundan nasibini aldı.

Güne yükseliş ile başlayan Borsa İstanbul, kar realizasyonlarına sahne oldu. Daha çok yabancıların satışa geçtiği görülen Borsa İstanbul’da 20 günlük hareketli ortalama aşağı yönlü kuruldu. Dolar kurundaki hafif yükseliş de Borsa İstanbul’daki satışların sebepleri arasında gösterildi.

Tüm bunların yanında bir süredir gerçekleşen yükseliş yerini kar realizasyonuna da bırakmaya başladı. Satışların hızlanmasında bir diğer etken ise devre kesicilerin üst üste çalışması ve panik ortamı yaratmasından kaynaklandı.

Borsa neden düşüşte?

Güne 1558 puandan başlayan Borsa İstanbul sert satışlarla birlikte yüzde 1.43 oranında düşüşle 1528 puan seviyesine kadar geriledi. Küresel borsalarda da satış hareketi görülmeye başlandı. Avrupa borsalarına bakıldığında Dax yüzde 1,30 oranında kayba yöneldi. FTSE 100 ve CAC’da da hafif düşüşler mevcut.

Borsa neden düşüyor? 25 Şubat bugün BİST neden düştü? ile ilgili etiketler BİST borsa Ekonomi Haberleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.