Borsa İstanbul'dan yeni rekor

Güne ve haftaya rekorla başlangıç yapan BİST 100, tarihi seviyelerini geliştirmeye devam ediyor. Endeksin gün içi en yüksek seviyesi olan 1.393,43 puan tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Küresel piyasalardaki iyimser yeni hafta başlangıcına eşlik eden Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, tarihi zirvelerini yeniledi. Güne 1.382 puanla rekor seviyelerden başlangıç yapan BİST 100, gün boyunca yükselişini sürdürdü ve 1.393 puanı görerek tarihi zirveye çıktı. Kasım ayında yükselişini hızlandıran endeks, 1,245 puanı aşmasının ardından son bir ay içinde rekor seviyeyi üste taşıdı ve bugün de hisse senetleri yüzde 1,5 civarı primli seyrediyor.

SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ MORAL OLDU

BIST 100 endeksi, sanayi üretim endeksi verisinin iyi gelmesinin ardından 1.389 puana kadar tırmanmıştı. Sanayi üretim endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 1,1, yıllık bazda yüzde 10,2 artış kaydetti.

Analistler, ABD'de ekonomiyi destekleme paketi, Avrupa'da Brexit görüşmeleri ve koronavirüs aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirtiyor. Uzmanlar, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.390 seviyesinin üzerinde kalıcı olmasının önemine değinerek geri çekilmelerde ise 1.320 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul'dan yeni rekor ile ilgili etiketler Borsa İstanbul bist endeksi küresel piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.