Borsa İstanbul'da devreler yine kesildi

Yüzde 2'nin üzerinde yükselişle gün açılışını Borsa İstanbul, yaşanan gerilemelerin ardından BİST 100'de yaşanan kayıpların yüzde 5'e ulaşmasının ardından endeks bazlı devre kesicileri uyguladı.

BIST 100 endeksi güne yüzde 2,3 yükseliş ile 2.103,56 puan seviyesinde başladıktan sonra satışlarla kayıplara uğrarken, Borsa İstanbul yönetimi saat 11:56'da devre kesicileri uyguladı.

Yüzde 5'e varan kayıplar sonrası saat 11:56'da endeks bazında başlayan kesinti sonrası işlemler, 12:26'de tekrar başlayacak.

Borsa İstanbul, KAP'a yapılan bildiride şu ifadeleri kullandı:

"Saat 11:56:08 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 12:16:08'de tek fiyat emir toplama, 12:21:08'de eşleştirme yapılacak ve 12:26:08'den itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 12:16:08'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 12:26:08'den itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF, yeni pay alma hakkı kuponu ve yeni pay alma hakkından arta kalan birincil piyasa sıralarında işlemler 12:26:08'den itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir. Birincil piyasa seansı 15:00'da bitirilecektir.

VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler saat 12:26:08'de yeniden başlayacaktır."

Borsa İstanbul'da devreler yine kesildi ile ilgili etiketler Borsa İstanbul bist 100 endeksi Devre Kesici
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.