Borsa İstanbul Katar'a mı satıldı? İşte işin aslı...

Türkiye ile Katar arasında dün çok önemli imzalar atıldı. Ülkeye sermaye girişi için atılan bu imzalar sonrası muhalefet tarafından 'Borsa Katar'a devredilecek' şeklinde algı operasyonuna başlandı. Gazeteci İdris Kardaş, olayın aslını sosyal medya hesabından anlattı. Sabah yazarı Dilek Güngör ise ""ABD’li Nasdaq’a satılırken ‘iyi’, Katar Fonu QIA’ya satılınca ‘kötü’... " tepkisini gösterdi

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Katar Yatırım Otoritesi (QIA) ile imzalanan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının devredilmesine karar verildi.

Atılan imzaların Türkiye için önemini görmezden gelip karalama kampanyasına başlayan muhalefet ise durumu manipüle etmeye çalıştı.

Gazeteci İdris Kardaş yapılan algı operasyonuna sosyal medya hesabından yanıt verdi.

İngiliz BBC'nin 'Türkiye Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının Katar'a devri için mutabakat anlaşması imzaladı' başlıklı haberini yanıtlayan Kardaş, "Katar Yatırım Otoritesi yatırım yapacak, Borsa Katar'a devredilmeyecek." dedi. 

EN BÜYÜK YATIRIMI İNGİLTERE'DE

Katar Yatırım Otoritesi’nin en büyük yatırımlarının İngiltere'de olduğuna vurgu yapan Kardaş, "Onları Katar'a devredildi diye haber yaptınız mı?" sorusunu yöneltti.

"DERT NE GERÇEKTEN?"

Borsa İstanbul'un bir anonim şirket olduğuna dikkat çeken Kardaş, "Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası 2015’te Borsa İstanbul’a ortak oldu kimse ses çıkarmadı. 4 yıl sonra yüzde 10’luk hissesini yeniden Varlık Fonu aldı. Sonra bu hisseleri Katar Yatırım Otoritesi’ne sattı. Burada sorun nedir? Katar mı? Müslüman bir ülke olması mı? Dert ne gerçekten?" ifadesini kullandı.

"SEVSİNLER SİZİN OPERASYONEL GAZETECİLİĞİNİZİ!"

Besleme medyanın iki yüzlülüğünü gözler önüne seren gazeteci, "Borsa İstanbul’un yüzde 10 hissesi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na satılırken haberi masumca, içeriden ve minicik gören Cumhuriyet, aynı hisse oranı Katar Yatırım Otoritesi’ne satılırken ilk sayfadan manşetten saldırarak veriyor. Sevsinler sizin operasyonel gazeteciliğinizi!" diye konuştu.

Borsa İstanbul Katar'a mı satıldı? İşte işin aslı...

Borsa İstanbul Katar'a mı satıldı? İşte işin aslı... - Resim : 2

Borsa İstanbul Katar'a mı satıldı? İşte işin aslı... - Resim : 3

ABD'YE SATARKEN "İYİ", KATAR'A SATARKEN...

Sabah yazarı Dilek Güngör ise konuyla ilgili önemli bir hatırlatma yaptı.

Borsa İstanbul'da geçtiğimiz dönemde ABD'ye yapılan satışı sosyal medya hesabında hatırlatan Güngör şu ifadeleri kullandı;

"ABD’li Nasdaq’a satılırken ‘iyi’, Katar Fonu QIA’ya satılınca ‘kötü’... Madem bu kadar milliyetçiydiniz 2013’te Nasdaq Borsa İstanbul’a ortak olup bütün altyapıyı değiştirirken niye ses çıkarmadınız?"

Borsa İstanbul Katar'a mı satıldı? İşte işin aslı... ile ilgili etiketler Türkiye Katar Borsa İstanbul BBC idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.