Borsa çalışma saatleri! Borsa saat kaçta açılır, kapanır?

Ticarete konu olan malların, menkul kıymetler, dövizler, kıymetli evrakların el değiştirdiği kurumsal bir piyasa olarak bilinir. Kısaca demek olursak genel olarak hisse senetlerinin alınıp satıldığı yer olmaktadır. Döviz, alım satım gibi işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar tarafından çalıma saatleri merak edilmektedir. Borsa çalışma saatleri!Bu konuya ayrıntılı değineceğiz.Borsa saat kaçta açılır, kapanır?İşte tüm detaylar…

1985 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası resmen kurulmuş olmaktadır. 1985 yılından bu yana vatandaşlara hizmet vermektedir. Borsanın kurucu olarak bilinen Muharrem Karslı`nın başkanlığında 26 Aralık 1985 tarihinde hizmete sunulmuştur.Borsa İstanbul'da işlem gören 568 şirket bulunmaktadır.Ülkemizde borsa işlemleri “Borsa İstanbul” olarak genel merkezi İstanbul şehrinde hizmet sunmaktadır.  Borsa İstanbul’un amacı sermaye piyasası araçları, kambiyo ve kıymetli madenler ile kıymetli taşların ve Sermaye Piyasası Kurulunca uygun görülen diğer sözleşmeleri, belgelerin ve kıymetlerin serbest rekabet kartları altında kolay ve güvenli bir şekildealınıp satılabilmesini işlemlerini sağlamayı amaç edinmiştir. Borsa cumartesi günü açık mı? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Borsa iletişim bilgileri işte detaylar. 

BORSA SAAT KAÇTA AÇILIYOR? 

Tüccarların ve özellikle sarraflarla değerli kâğıt, menkul kıymetler ve tahvil alışverişiyle uğraşanların alım satım ve ayrıca değişim amacıyla devlet denetimi altında iş yaptıkları yere borsa denilmektedir. Yani kısaca borsa belli kurallara göre, talep edilen mallar için organize edilmiş piyasadır. Ülkemizde borsa işlemleri borsa İstanbul olarak hizmet vermektedir. Borsa İstanbul’da resmî tatiller ve hafta sonu hariç sabah 09.40 saatlerinde hizmet sunmaktadır. 

BORSA SAAT KAÇTA KAPANIYOR? 

Türkiye’de bulunan döviz, menkul kıymetler, para ve madeni işlemleri yapan kurum ve kurululara borsa adı verilmektedir. Borsa İstanbul hakkında saat kaçta kapanıp kapanmadığı merak edilmektedir. Borsa İstanbul firması genellikle saat akşam 18.05 arasında seanslar gerçekleşmektedir.Resmî tatiller ve hafta sonu hariç sabah 09.40 ve akşam 18.05 arasında hizmet vermektedir.

 BORSA CUMARTESİ GÜNÜ AÇIK MI?

 Borsa olarak bilinen bu durum genellikle aracılar sayesinde alıcı ile satıcının karşılaştığı bir pazar alışverişi olarak tanımlanabilmektedir. Daha önce İMKB olarak bilinen borsa şimdiki adı ile BİST yani Borsa İstanbul 26 Aralık 1985 yılında da resmi bir tören ile hizmete sunulmuştur.  3 Nisan 2013 tarihinde ise Borsa İstanbul ismi altında faaliyetlerine devam etmektedir. Borsa İstanbul sabah saat 09.40 ve 13:00 öğle 13.55 ve 18.01 ve 18.05 saatleri arasında hizmet vermektedir. Borsa İstanbul'da resmî tatiller ve hafta sonu hariç sabah 09.40 ve akşam 18.05 arasında seanslar gerçekleşmektedir. Borsa İstanbul Cumartesi ve pazar günleri hizmet vermemektedir.

 BORSA İLETİŞİM BİLGİLERİ

 Borsa olarak bilinengenel olarak, taraflar arasında hisse senedi, tahvil, bono gibi yatırım araçları, belli kurallar çerçevesinde el değiştirilmektedir. Bu süreç içerisinde alıcı ile satıcının yüz yüze gelmesine gerek duyulmamaktadır. Taraflar yapmak istedikleri işlemlere göre emirlerini aracılara iletmekte, böylece alım ve satım gibi işlemleri gerçekleşmektedir. Yani borsa yapılan tüm bu alım ve satım işlemlerine gerçekleştiren bir kurumdur. 1985 yılından bu yana hizmet sunan borsa hakkından bilinen bir iletişim adresi olarak şirketin genel müdürlük adresi sunulmaktadır. Borsa genel merkezi İstanbul / Sarıyer’de bulunmaktadır. Adres şu şekilde olarak;

Borsa İstanbul A.Ş., Reşitpaşa Mahallesi, Borsa İstanbul Caddesi No: 4, 34467 Sarıyer/İstanbulgüzergahı üzerinde bulunur. Santral numarası ise; 0212 298 21 00 ve 0212 298 25 00 numaraları olmaktadır.Kayıtlı eposta adresi borsaistanbul@hs03.kep.tr olarak bilinir. Ayrıca Internet adresi ise https://www.borsaistanbul.com/kurumsal/iletisim bu linkten her türlü istek, öneri ve şikâyetleriniz için internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

Borsa çalışma saatleri! Borsa saat kaçta açılır, kapanır? ile ilgili etiketler Borsa İstanbul Borsa cumartesi günü açık mı? Borsa iletişim bilgileri borsa saat kaçta açılıyor borsa saat kaçta kapanıyor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.