Borrell'den Türkiye düşmanı AB vekillerine azar!

Türkiye düşmanı vekiller Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'i kızdırdı. Avrupa Parlamentosu'nda bazı vekillerin Türkiye ile Azerbaycan'a karşı harekete geçilmesi talebine Borrell sert tepki gösterdi. Borrell, "Harekete geçmek derken kastettiğiniz askeri anlamda harekete geçmekse, bu söz konusu olamaz." dedi...

Dağlık Karabağ'daki durum ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaları görüşmek üzere toplanan Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu oturumunda Türkiye düşmanı vekillerden skandal bir öneri geldi. 

Bu vekillerin Türkiye ve Azerbaycan'a karşı harekete geçilmesi isteği üzerine Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell sert yanıt verdi.

Vekilleri adeta azarlayan Borrell, çatışmaların durması için ateşkes çağrısını ve sivillerin korunmasına yönelik çabalarını sürdüreceklerini belirterek, sorunun çözümüne yapıcı bir katkı oluşturmak için Türkiye ile çalışmaya da devam edileceğini ifade etti.

Borrell, Azerbaycan Dışişleri Bakanı (Ceyhun Bayramov) ile yaptığı telefon görüşmesinin endişe verici olduğunu da söyledi. Borrell, Bayramov'un bir ön şart olarak, Ermenistan, Dağlık Karabağ'dan geri çekilme takvimini kabul edene kadar çatışmanın süreceğinin belirtildiğini söyledi.

SKANDAL İSTEĞE SERT YANIT

Bu açıklamanın ardından Türkiye ve Azerbaycan'a karşı harekete geçilmesini isteyen vekillere adeta azarlayan Borrell, "Harekete geçmek' derken neyi kastediyorsunuz? Yapabileceğimizi yapıyoruz. Ama durumu ele alma şeklimiz bu. AB Konseyi'nin müzakere edilmiş bir çözüm bulunması amacıyla destekleme kararı verdiği AGİT Minsk Grubu Eş Başkanlarını desteklemek için yapabileceğimiz ne varsa yaparız." diye konuştu.

Borrell sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Harekete geçmek derken kastettiğiniz askeri anlamda harekete geçmekse, bu söz konusu olamaz. AB olarak diplomatik arenada elimizde bulunan kaynaklarla ne yapabilirsek yapacağız." 

Borrell'den Türkiye düşmanı AB vekillerine azar! ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Avrupa Parlamentosu Azerbaycan Türkiye Josep Borrell
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.