Börek hamuru nasıl yapılır? Evde kolay börek hamuru nasıl açılır?

Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan börek gerek lezzet gerekse en çok tüketilen atıştırmalıkların başında yer almakta. Ev hanımlarının düzenlediği altın günlerinin vazgeçilmezlerinden olan börek hamuru tarifi merak edilmekte. Peki evde kolay börek hamuru nasıl açılır?

Ülkemizde börek denildiği zaman mutfakların vazgeçilmez atıştırmalıkları bir kez daha bizlerin leziz sofralara kavuşmamızın işaretidir. Ev hanımları tarafından evde kolay börek yapımı ise oldukça pratik yollardan maliyetsiz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Evde börek hamuru için gereken malzemeler

- 1 kilo un
- Yarım litre su
- Bir çorba kaşığı tuz

Evde kolay börek hamuru tarifi ve yapılışı

Un ve tuz beraberce derin bir kap içerisine elenir. Unun orta kısmı açılarak içerisine su ilave edilir. Hamur iyice karıştırıldıktan sonra iyice yoğrulur. Hamurda gözenek kalmadığında yoğurma işlemi sona erdirilir.

Evde kolay börek hamuru

Üzeri streç bir filmle veya nemli bir tülbent yardımı ile sarılarak 30 dakika kadar hamur dinlenmeye bırakılır. Hamurun dinlendirilmesi daha iyi açılmasına yardımcı olacaktır. Bu süre zarfı sonunda ise hamurdan ceviz büyüklüğü kadar parçalar ayrılır.

Bezeler önce merdane ve daha sonrada oklava yardımı ile daire şeklinde ve 1 milimetre kalınlığında açılır. Hamur sac üzerine alınarak sık sık alt üst edilerek pişirilir. Pişen hamurlar da üst üste dizilerek kurutulur. Bu hamurlar kullanılmak istendiğinde su ile hafifçe ıslatılarak temiz bir bez üzerinde 15 dakika kadar bekletilir.

Sac ve tava yardımı ile bu hamurlar pişirilir. İsteğe göre de hamur daha ince açılarak iç malzeme konulabilir.

Börek hamuru nasıl yapılır? Evde kolay börek hamuru nasıl açılır? ile ilgili etiketler börek hamuru börek hamuru tarifi börek hamuru yapılışı evde kolay börek hamuru
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.