Börek Çorbası Tarifi! İsmi çorba kendisi harika! Vakit kaybetmeden defterinize ekleyin! Börek Çorbası Nasıl Yapılır?

Gaziantep'in enfes börek Çorbası tarifi, ev hanımlarının tarif defterlerinden eksik olmaz. Doyurucu olmasından dolayı ana yemek olarak bile servis edilen börek çorbası davet sofralarının en lezzetli yemeklerindendir. Peki Antep usulü börek çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Geçtiğimiz günlerde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Börek Çorbası tarifiyle karşınızdayız. Gastronomi şehri Gaziantep'in en doyurucu çorbalarından olan börek çorbası özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Peki börek çorbası nasıl yapılır?


"BÖREK ÇORBASI DAVET SOFRALARININ BAŞTACI OLDU"

Gaziantep ziyaretlerinde misafirlerin önlerine genelde ne konulduğuyla kimse ilgilenmez. Zira tabaklardaki lezzet dillere destandır ve dönüş yolculuklarının en çok konuşulan konusudur. Antep ziyareti ve dönüşünde dillerde bir tek börek çorbası lezzeti vardır. Börek çorbası tarifiyle, yapılışıyla, malzemeleriyle kralların sofrasına layık bir lezzettir.

İşte tarifi!

Börek Çorbası - Pratik Yemek Tarifi

Böreğin Hazırlanışı

Tavamıza sıvı yağ koyalım ve kıymamızı tavaya alalım ve kavuralım. Daha sonra İçerisine minik minik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve kavuralım ve altını kapatalım.

Yoğurma kabımızın içine kavurduğumuz içi alalım ve üzerine baharatlarını ekleyip, unu suyunu ekleyip, sert hamur olacak şekilde yoğuralım.

Hamurumuzdan parçalar koparalım. Şeritler yapıp bıçak ile kesip iki parmağımızın arasında sıkalım(yuvarlamanın yuvarlanmamış hali)ve unladığımız tepsimize hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim.

Daha sonra fırını 200 derece işitip 10 dk fırınlıyoruz. Ben güneşte kuruttum.

Daha sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırıp buzluğa kaldırıyoruz. (fırınlayanlar soğuduktan sonra poşetlesinler)

Yuvarlama gibi pişiriliyor.

Çorbasının Hazırlanışı

Et ve nohut düdüklüye vurulup pişirilir.
Daha sonra etin suyundan nohutundan etinden tencereye alınır ve içerisine börek çorbasını ekliyoruz ve yumuşayana kadar biraz pişiriyoruz.

Yoğurdumuzu karıştırma kabına alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı un ve azıcık süt ekleyelim ve yavaş yavaş yemeğin suyundan ekleyip çırpalım ve karışımı yavaşça börek çorbamızın üzerine ekleyelim. 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım. Çorbamızın yüzüne nane ile yağımızı yakıp, dökelim.

Börek Çorbası Tarifi! İsmi çorba kendisi harika! Vakit kaybetmeden defterinize ekleyin! Börek Çorbası Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler Yemek börek çorbası börek çorbası nasıl yapılır börek çorbası tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.