Bordo mavililerin şampiyonluğu zora girdi

Trabzonspor Süper Lig'in 31. haftasında evinde ağırladığı Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluğu zora soktu. Bordo mavililer 3 penaltı golünün olduğu karşılaşma sonucundu puanını 62'ye yükseltti. Bu sonuçla Başakşehir ile arasındaki puan farkı da 4'e yükselmiş oldu.

Trabzonspor şampiyonluk yolunda farkın açılmaması için mutlak 3 puan parolası ile çıktığı Antalyaspor karşısında 2-2 berabere kalarak ağır yara aldı. 

Başakşehir'in dün kazanması sonrası 5'e çıkan puan farkını azaltmak için galibiyet için sahaya çıkan Trabzonspor karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu 2 penaltı ile 2-1 öne geçse de ikinci yarıda Yekta Kurtuluş'un golüne engel olamayınca evinde 2 puanı kaybetti. 

Bu sonuçla Trabzonspor ile Başakşehir arasındaki puan farkı 4'e çıkmış oldu.

ZORLU MÜCADELENİN ÖNEMLİ ANLARI

7. dakika Badou Ndiaye'nin Doğukan Sinik'i ceza alanı içinde düşürmesi sonrasında  hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösteriyor.

GOOOOOOOLLLLLLLL

8. dakika Antalyaspor'da, Ufuk Akyol penaltıyı kullandı. Topu ve kaleci Uğurcanı ayrı köşelere gönderen Ufuk takımını öne geçiren golü attı. 0-1

12. dakika Trabzonspor'da sağdan yapılan ortada Sörloth'un kafa vuruşu Veysel Sarı'nın koluna çarptı. Bu pozisyonda hakem Halil Umut Meler VAR'a gitti. İnceleme sonrasında penaltıya hükmeden Meler, Veysel Sarı'ya da sarı kart gösterdi.

14. dakika Penaltı atışını Sosa kullandı. Sert bir vuruşla topu filelere gönderen Sosa durumu 1-1'e getirdi...

17. dakika Doğukan Sinik, iki rakibinden çalımlarla sıyrıldıktan sonra kaleyi önden gören bir noktadan sert bir şut çıkardı. Kaleci Uğurcan Çakır sağına giden topu güçlükle de olsa uzanarak kornere çeldi. 

24. dakika Amilton'un eliyle Joao Pereira'nın yüzüne yaptığı müdahale sonrası Trabzonspor serbest vuruş kazandı. Halil Umut Meler bu pozisyonda Amilton'a sarı kart gösterdi.

41. dakikada Ekuban rakip ceza sahasında yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler bu pozisyon için VAR'a gitti. Ekuban'ın ayağına basıldığını belirleyen Meler penaltı kararı verdi.

Penaltıya sebebiyet veren Paul Mukairu, bu pozisyon nedeniyle sarı kart gördü.

43. dakika... Penaltı için bir kez daha topun başına geçen Sosa takımını 2-1 öne geçiren golü Antalyaspor ağlarına yolladı... 

 45. dakika Doğukan Sinik, uzaklardan etkili bir şut çıkarıyor ancak kaleci Uğurcan Çakır sağına giden topu çelmeyi başardı. 

50. dakika hakem Halil Umut Meler 5 dakika uzattığı karşılaşmanın ilk yarısında son düdüğü çaldı. 

İlk yarı sonucu: Trabzonspor-Antalyaspor 2-1

54. dakika Antalyaspor, beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Nazım Sangare müsait pozisyonda vurdu ancak kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

58. dakika Antalyaspor'da Yekta Kurtuluş, Paul Mukairu'nun yerine oyuna giriyor...

GOOOOOOLLLLLL

66. dakika Nazım Sangare'nin uzun taç atışı ile ceza sahasına giren Yekta Kurtuluş, kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan plase bir vuruşla topu Trabzonspor ağlarına gönderdi. 2-2

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmayınca maç 2-2 eşitlikle sona erdi...

 

Bordo mavililerin şampiyonluğu zora girdi ile ilgili etiketler Trabzonspor Antalyaspor Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.