Bordo Bereli olmak isteyenler dikkat! Bordo Bereli nasıl olunur, şartlar nelerdir?

Türk Ordusu'nun göz bebeği Özel Kuvvetler'de görev almak isteyen Türk gençlerinin bugünlerde en büyük merak konusu borbo bereli nasıl olunur konusu. Her durum ve şartta ülkesine hizmet eden bu özel askerleri ne kadar tanıyorsunuz? Bordo Bereli olma şartları nedir?

Askerde Bordo Bereli olmak Türk vatandaşlarında çocukluktan kalan bir hayaldir. Türk Ordusu'nun bu özel askerleri ülkesini savunmak adına cansiperane görev yapmaktadır. Peki bordo bereli olmak siteyenler ne yapmalıdır? Bordo bereli olmak için hangi şartları yerine getirmelisiniz?

BORDO BERELİ NASIL OLUNUR?

Üst düzey askeri eğitimleri başarı ile tamamlayıp gerekli şartları yerine getiren özel askerler, olağanüstü durum vev arazi koşullarına görev yapar. Gençlerin son zamanlarda merak ettikleri mesleklerin başında gelen bordo bereli özel askerlik, görevlerini eksiksiz yerine getirmekle yükümldürü.

Bordo bereli olmanın ilk şartı subay, astsubay ve uzman erbaş olmaktır. Bu rütbelerden birine sahipseniz ilk koşulu yerine getirdiniz. Bşvurularun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinden yapıldığı bordo bereli askerlik, ileri seviye nişancılık ve silah eğitimi gerektirir.

3 yıllık bir program olan bordo bereli özel askerlikte, paraşüt eğitimi, ileri seviye silah kullanımı ve nişancılık, yakın balık adam, hayatı idam etme ve olağanüstü koşullara uyum sağlama üzerine detaylı eğitim verilir. Diğer askerlerden ayrılmasının en büyük sebebi, hızlı kararlar verebilmek ve her koşulda pratik davranmak olmasıdır.

Bordo Bereli Başvurusunda Gerekli Şartlar Nelerdir?

Bordo bereli alımlarında başvuru yapabilmek için gerekli şartlar;

Türk vatandaşı olmak
25 ile 27 yaş arasında olmak
Türk Silahlı Kuvvetleri ve okullarından sebep ne olursa olsun ilişiğinin kesilmemiş olması
Sınavlardan başarı ile geçmek
Kurumsal haklardan mahrum bırakılmamış olmak ve herhangi kamu ya da özel bir kuruma tazminat borcunun olmaması
En az 2 yıllık fakülte ya da yüksek okul mezunu olmak
Güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak
Bordo bereli eğitimini görecekler adına belirlenen sağlık raporunu almış olmak
Terör ve terör örgütleri ile kişinin kendisinin, anne, baba ve varsa eş ve çocuklarının herhangi bir ilişiğinin olmaması
Kilo ve boy endeksine uyuyor olmak
Fiziki yeterlilik
Gerekli fiziki şartlar ise şöyle;

Boy için alt sınır 1.64, üst sınır ise 2.10 m'dir.
Kilo için alt sınır 51, üst sınır ise 72 kg'dur. 2.10 sınırında boyu olan kişiler için kilo alt sınırı 85, üst sınırı ise 115 kg olarak belirlenir.

Bordo Bereli olmak isteyenler dikkat! Bordo Bereli nasıl olunur, şartlar nelerdir? ile ilgili etiketler asker bordo bereli nasıl olunur bordo bereli olma şartları 2021
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.