Borçka Belediyesi'nden güldüren "Morgan Freeman" hatası

2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi 73 yaşındaki romancı Abdulrazak Gurnah oldu. Ancak ödülün Türkiye'deki yansımaları biraz ilginçti.. Borçka Belediyesi, yazarı kutlamak için yayımladığı mesajda ABD'li oyuncu Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullanınca sosyal medyada tepkiler gecikmedi...

Nobel Komitesi, Nobel Edebiyat Ödülü’nü Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah’a verildiğini açıkladı.

Gurnah’ın Nobel’i ‘kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı aldığı’ ifade edildi.

BORÇKA BELEDİYESİ'NDE BÜYÜK HATA

Ödülün ardından yazarı kutlamak amacıyla bir sosyal medya paylaşımı yapan Borçka Belediyesi ise baltayı taşa vurdu.

"2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Zanzibar kökenli romancı Abdulrazak Gurnah kazandı. Kendisini kutluyor, yeni romanlarını sabırsızlıkla bekliyoruz." şeklinde bir mesaj paylaşan Borçka Belediyesi açıklamanın görselinde ise ABD'li oyuncu Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullandı.

Sehven kullanılan bu fotoğraf nedeniyle Borçka Belediyesi Twitter'da gündem olurken, paylaşımı eleştiren çok sayıda yorum yapıldı.

Borçka Belediyesi'nden güldüren "Morgan Freeman" hatası ile ilgili etiketler 2021 Nobel Edebiyat Ödülü Abdulrazak Gurnah Borçka Belediyesi morgan freeman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.