Borç Yüzünden Kesilen Maaşını Mahkeme Kararıyla Geri Aldı! Kredi Borcu Olanlar Dikkat

Ankara’da bir vatandaş çektiği kredisini geri ödeyemeyince maaşına icra konuldu. Aldığı maaşın dörtte biri kesilen kamu çalışanı, bankayı mahkemeye verdi.

Ankara’da bir vatandaş çektiği kredisini geri ödeyemeyince maaşına icra konuldu. Aldığı maaşın dörtte biri kesilen kamu çalışanı, bankayı mahkemeye verdi.

Mahkeme önce bankayı ardından da maaşı kesintiye uğrayan kamu çalışanını haklı buldu. Borcu yüzünden icralık olan vatandaşa, verilen karar sonucu maaşı iade edildi.

Tüketici Hakem Heyeti’ne Yaptığı Başvuru Reddedildi

 

Başkentte yaşayan M.Ö. isimli kamu çalışanı, bankadan ihtiyaç kredisi çekti ve ödeyemedi. Banka tarafından başlatılan icra takibi sonucunda, maaşının bir kısmına el konuldu. M.Ö., izni olmadan gerçekleştirilen bu işlem sonucu bankaya dava açtı. Fırat Bilici adındaki avukatı ile Tüketici Hakem Heyeti’ne bildiride bulunan M.Ö, maaşının iadesini talep etti.

Yapılan bildiride, bankanın icra takibi sürecinin sona ermeden kesintiye gittiği belirtildi. Ayrıca maaşın 4’te birini kesen bankanın, bunu usullere uygun olmadan yaptığı iddia edildi. İddiaya göre banka, M.Ö’nün maaşından yaptığı kesintiyi hukuk kurallarına uymayarak almış.

M.Ö. tarafından Tüketici Hakem Heyeti’ne yapılan itiraz, bankanın haklı bulunması sonucu reddedildi.

Tüketici Mahkemesi Çalışanı Haklı Buldu

 

M.Ö.’nün avukatı Fırat Bilici tarafından bu kez Tüketici Mahkemesi’ne gerekçelerle birlikte gidildi. Bilici’nin mahkeme heyetine sunduğu dilekçede müvekkili tarafından onay verilmeyen işlem yapıldığı belirtildi.

Avukat tarafından, bankanın, müvekkili ile sözleşme imzalama aşamasında yeterli iletişim sağlamadığı gerekçe gösterildi. Ayrıca sözleşme maddelerinin açıklayıcı olarak belirtilmediği gerekçeler arasına eklendi. Maaş kesintisini geri talep eden kamu  çalışanının talebi, başka bir davayı örneklendirilerek reddedildi.

Yapılan yargılama süreci sonunda ise bambaşka bir karar verildi. Banka’nın yaptığı işlem; kanunlar gereği aykırı olarak kabul edildi. Mahkeme heyetince yapılan inceleme sonucu İcra İflas Kanunu maddelerince, tüketici M.Ö. haklı bulunarak maaşı geri ödendi.

Borç Yüzünden Kesilen Maaşını Mahkeme Kararıyla Geri Aldı! Kredi Borcu Olanlar Dikkat ile ilgili etiketler kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.