Borç krizindeki Evergrande, kiradan tasarruf etmek için genel merkezinden taşındı

Finansal krizlerle boğuşan Çin merkezli emlak ve gayrimenkul şirketi Evergrande, giderlerden tasarruf etme amacıyla kullandığı genel merkezinden taşınma kararı aldı.

Bir süredir ödeyemediği borçları ile gündeme gelen Çin merkezli emlak şirketi Evergrande, kira tasarrufu yapma amacıyla Shenzhen'de yer alan merkez ofisinin kira kontratını sonlandırdı.

Parasal sorunlarla boğuşan şirketin logosu, geçtiğimiz Pazartesi bulunduğu binanın önünden kaldırıldı.  Geçtiğimiz Eylül'de tepkili yatırımcılar eski genel merkezin önünde toplanıp paralarının iadesi talebinde bulunmuştu.

Güvenlik personeli ve araçları bina önünde nöbet tutmaya devam ederken, Evergrande yeni genel merkezi ile ilgili heniz bilgi paylaşmadı.

ŞİRKET, 300 MİLYAR DOLARLIK BORCUN ALTINDAN KALKAMIYOR

Çin'de satışlar incelendiğinde bir dönem en büyük ikinci geliştirici durumuna kadar yükselen Evergrande, biriken 300 milyar dolarlık borç ile uğraşıyor. Şirket zamanı gelen bazı ödemeleri gerçekleştiremezken, kredi derecelendirme kuruluşları S&P Global ve Fitch Ratings Evergrande'yi "temerrüde düşmüş" olarak kayıtlarına geçirdi.

Şirketin bulunduğu kriz, sektördeki diğer Çin merkezli emlak kuruluşlarınıda etkilerken hükümet, yeniden yapılanmaya yardımcı olma amacıyla idari önlemler geliştirmeye çalışıyor.

Borç krizindeki Evergrande, kiradan tasarruf etmek için genel merkezinden taşındı ile ilgili etiketler Çin Evergrande gayrimenkul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.