Bor üretiminde önemli adım!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla Türkiye’nin ilk Bor Karbür Üretim Tesisi’nin temeli Bandırma’da atıldı.

Türkiye’nin ilk Bor Karbür Üretim Tesisi’nin temeli, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gerçekleşen törenle atıldı. İlk etapta 1000 ton/yıl kapasiteyle devreye girecek olan ve yatırım tutarı yaklaşık 70 milyon dolar olan tesiste, zırh üretimi ve nükleer başta olmak üzere farklı sektörlerde kullanılan bor içerikli ürünler üretilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Rezerv Kadar Pazar” hedefi kapsamında temelini attığı Bor Karbür Bandırma Tesisleri için düzenlenen törene, Balikesir Valisi Ersin Yazıcı, Eti Maden Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer ve Çinli CMEC Şirketi Başkan Yardımcısı Fung Yanshui ile çok sayıda davetli katıldı.


Türkiye topraklarındaki zengin rezerviyle dünyanın ilgisini ülkemizin üzerinde toplayan bor madeni, hükümet politikasıyla 2004 yılında atılan önemli adımların sonuçlarını bugün önemli bir avantaja dönüştürüyor. Bor madeni, dünyanın en büyük sanayileri olan uzay, havacılık, savunma ve elektronik endüstrilerinde kullanılıyor ve geleceğin enerji kaynağı taşıyıcısı olarak tanımlanıyor.

Bor üretiminde önemli adım! ile ilgili etiketler Balıkesir Fatih Dönmez Bor Madeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı serkan keleşer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.