Bomonti Fabrikası Diyanet’e tahsis edildi iddiası!

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın kalan binalarının mescit, yurt ve otopark yapılmak üzere Diyanet’e tahsis edildiği iddia edildi.

1890 yılında İstanbul’un Feriköy Mahallesi’nde kurulan Bomonti Bira Fabrikası ve binaları, 1998 yılında İstanbul 1 No’lu Koruma Kurulu tarafından ‘korunması gereken kültür varlığı’ statüsüne alınarak tescil edilmişti.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre turul Hazine’ye ait Bomonti Bira Fabrikası’nın birer parçası olan eski malt binası, eski silo, eski arpa temizleme binası ve eski kazan dairesinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisine onay verildiği öne sürüldü.

Kurulun ayrıca 13 Haziran tarihinde aldığı kararla, ‘Topçu Kışlası’ projesinin de mimarı Halil Onur’un tescilli yapıların bulunduğu alana ilişkin hazırladığı ve içinde mescit, yurt, sergi salonu ve katlı otopark bulunan projeyi de uygun bularak söz konusu taşınmazların söküm ve yıkımına da izin verdiği iddia edildi.

İddiaya göre; Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, fabrikanın ve binalarının tescil ve koruma altına alınarak yıkımlarına izin verilmeyen yapılar olduğunu söyleyerek konuyu yargıya taşıma kararı aldı.

Şişli Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Tolga Bektaş ise kamuoyu duyarlılığı yaratmak için açıklama yapacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bomonti Fabrikası Diyanet’e tahsis edildi iddiası! ile ilgili etiketler İstanbul Diyanet İşleri Başkanlığı tarihi eser
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.