Bölüme kaçıncı sıradan girdim? Üniversiteye kaçıncı sırada yerleştim?

Bölüme kaçıncı sıradan girdim? 2020 YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda üniversite yerleştirme sonuçları bugün erişime açıldı. Bazı adaylar üniversiteye ve bölüme kaçıncı sırada yerleştiklerini öğrenmek istiyor. İşte üniversiteye kaçıncı sırada yerleştim sorusunun cevabı ve detaylar...

Bölüme kaçıncı sıradan girdim? YKS yerleştirme sonuçlarını öğrenen ve bir üniversiteye yerleşen adaylar üniversiteye kaçıncı sırada girdiklerini sorguluyor. Bazı kuruluşlar yerleşme sıralaması şartına göre burs verebiliyor. Detaylar haberimizde...

ÜNİVERSİTEYE KAÇINCI SIRADA YERLEŞTİM?

Bazı üniversitelerde okul numarasının son 2 hanesi kaçıncı sırada yerleştiğini gösterirken, bazı okullarda ise bu rakamlar bölümdeki alfabetik sıraya göre veya kayıt sıralamasına göre yapılabiliyor.

Bunu öğrenmenin yolu ise ilgili üniversitenin öğrenci işleri bürosundan bilgi almak. Yerleştiğiniz ve kayıt yaptıracağınız okulda, okulu arayarak veya kayıt işlemleri sırasında bölüme kaçıncı sıradan yerleştiğinizi öğrenmek istediğinizi söyleyebilirsiniz.

Bölüme kaçıncı sıradan girdim? Üniversiteye kaçıncı sırada yerleştim?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?


YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos – 02 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bölüme kaçıncı sıradan girdim? Üniversiteye kaçıncı sırada yerleştim? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.