Bolu’da Iraklı ailenin evlerini terk etmesi istendi!

Bolu'da yaşayan mültecilere yönelik açıklamalarıyla tepkileri üzerine çeken CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyrukluların su faturasına 10 kat zam kararı sonrası kentten tepki çeken bir haber daha geldi. Kentte bir apartmanın sakinleri, üç çocuklu Iraklı ailenin 45 gün içinde evlerini terk etmeleri yönünde karar aldı. Oturduğu daireden çıkartılmak istenen Hüseyin Kerim, "Aramızda sorun yoktu. Hatta elektrik işlerini ben yapar ücret de almazdım." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mülteci karşıtı açıklamaları sonrası, Bolu'da Iraklı bir ailenin evlerini iki ay içinde terk etmeleri istendi.

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre, Bolu Merkez'de yer alan Sağlık Mahallesi'ndeki Değercan Apartmanı sakinleri, 7 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri toplantıda, bir takım kararlar aldı.

APARTMAN SAKİNLERİNDEN IRKÇI KARAR

Toplantıda; çatı, baca ve kanalizasyon gibi sorunların çözümüne yönelik adımların yanı sıra, yabancı uyrukluların evlerini 45 gün içinde tahliye etmesine yönelik bir karar da alındı.

Habere göre, alınan karar üç yıl önce Bolu'ya yerleşen Iraklı Kerim ailesini ilgilendiriyor. Üç çocuklu Kerim ailesi 1,5 yıldır apartmanda yaşıyor.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN TÜRKİYE'YE SIĞINDIK"

Resmi izinle Bolu'da olduğunu ve vergi ödediğini belirten baba Hüseyin Kerim, karşılaştıkları tutum karşısında şunları söyledi:

"Irak'ta devlet yoktu. Can güvenliği garantimiz de olmadı. Ben de çocuklarımla komşu ülke Türkiye'ye geldim. Komşularımla aramda sorunlar yoktu. Hatta elektrik işlerini komşuluk hukuku nedeniyle ben yapar ücret de almazdım. Toplanıp beni eşim ve çocuklarımla kovmak istemişler. Artık ben de daha fazla burada kalmak istemiyorum."

Bolu’da Iraklı ailenin evlerini terk etmesi istendi! ile ilgili etiketler Bolu CHP Mülteci Tanju Özcan Bolu Belediye Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.