Bolu Dağı’ndaki tesislerin yüzde 80’i kapalı kaldı

Düzce’de dört gündür etkili olan yoğun kar yağışı sonrası yolların açılmasına karşın, Bolu Dağı’ndaki tesislerin önünde biriken karların temizlenememesi sebebiyle tesislerin yüzde 80’i faal olamadı.

Türkiye genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle karyollarında zor durumlar yaşanırken Düzce’de dört gündür etkili olan kar yağışı Bolu Dağı’ndaki tesislerin boş kalmasına sebep oldu. Bazı işletme sahipleri kendi imkanları ile tesisin önünü açsa da tesislerin yüzde 80’i kapalı kaldı.

Kendi imkanları ile tesislerinin önünü temizleyen Ferda Yıldırım, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Biz tesisi kendi kar küreme aracımızla açtık. Tesisimiz de 7/24 hizmet vermeye devam ediyoruz. Akşam saat 21.00 sıralarında yol kapanmıştı, yollar sabah saat 05.00 saatlerinde açıldı. Şu an hava çok güzel. Yarın çok daha yoğun bir kar yağışı var, esnaf olarak buna katlanmak zorundayız.

Bu süre zarfında tesislerimizi açık tutmaya çalışacağız, çayımızı kahvemizi müşterilere ikram etmeye çalışacağız, müşterilerimizi bekliyoruz. Yol kapandığı zaman müşteri kapasitemiz düşüyor ama yol açıldığı zaman eski potansiyelimize ulaşıyoruz.

Tesisinin önünü yoğun kar nedeniyle açamayan işletmecilerden Ayşegül Kabacı ise “Bolu Dağı’nda çoğu tesis kapalı. Yollar açılmadığı için araçlar buraya gelemiyor. Kendimiz yolu açamıyoruz çünkü çok fazla kar var. Tesislerin yüzde 80’i kapalı. Yan taraflarımız ve üst tarafımızda açık tesisi bulunmuyor. Tesisimizin önü kapalı olduğu için müşteri bulmakta zorlanıyoruz. Şu an yerde 1.5 metrelik kar var. Kendi yürüyebileceğimiz kadar küreklerle yolu açtık.” sözlerini dile getirdi.

Bolu Dağı’ndaki tesislerin yüzde 80’i kapalı kaldı ile ilgili etiketler Düzce bolu dağı kar yağışı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.