Bolton, Trump'ı zora soktu! Azil soruşturmasını etkileyecek...

ABD'de eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'dan Başkan Donald Trump'ı azil soruşturmasında zora sokacak bir iddia geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, yeni yazdığı kitapta başkana karşı devam eden azil sürecini etkileyebilecek bir iddia ortaya attı.

Bir dönem Trump’ın en yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Bolton, ‘başkanın, Ukraynalı yetkililer Demokrat rakibi Joe Biden’a soruşturma açana kadar Ukrayna’ya askeri yardımları durdurmayı istediğini söylediğini’ iddia etti. New York Times’te yer alan haber, kitabın taslağını gören bir kaynağın verdiği bilgiye dayanıyor. Kitabın 17 Mart’ta yayımlanacağı belirtiliyor.

Bolton, Trump'ı zora soktu! Azil soruşturmasını etkileyecek...

2020’deki başkanlık seçimlerini kazanmak niyetiyle muhtemel rakibi Joe Biden ve ailesi hakkında yolsuzluk soruşturması açılması için Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Selenski’ye baskı yaptığı ve bunun karşılığında da, Selenski’ye Ukrayna’ya askeri yardım yapma teklifinde bulunduğu iddiaları nedeniyle Trump hakkında görevi kötüye kullanmaktan görevden azil soruşturması açılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump hakkında Senato’da görülen azil davasının ilk duruşması geçen hafta yapılmıştı. Bolton’ın iddiasının azil davasına tesiri olabileceği bekleniyor.

Öte yandan, Demokratlar azil sürecinde Bolton’ın ifade vermesini istiyor. Başkan Trump 11 Eylül’de Ukrayna’ya yardımları tekrar serbest bırakmasından bir gün önce Beyaz Saray’dan ayrılan Bolton’ın da ifade vermek istediğini söylediği de belirtiliyor.

Bolton, Trump'ı zora soktu! Azil soruşturmasını etkileyecek... ile ilgili etiketler Donald Trump ABD John Bolton azil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.