Boks maçında yürek yakan anlar... Boksör, 'hayali rakibi' ile yumruklaştı

Afrika'da gerçekleşen hafif siklet boks maçında yaşananlar yürekleri burktu. Güney Afrikalı boksör Simiso Buthelezi, Siphesihle Mntungw ile yaptığı maçta aldığı yumrukların etkisiyle kendini kaybederek boşluğa yumruk sallamaya başladı. Hakemin maçı bitirmesi sonrası hastaneye kaldırılan Buthelezi'nin beyin kanaması geçirdiği ve durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Güney Afrikalı boksör Simiso Buthelezi ile Siphesihle Mntungw, WBF Afrika hafif siklet unvan maçında karşı karşıya geldi. Maçın önüne Simiso Buthelezi'nin hayali rakibiyle yumruklaşması geçti. Olay kısa süre içinde anlaşıldı ve herkesi yasa boğdu.

Maçın büyük bir üstünlükle önde götüren Simiso Buthelezi, attığı art arda yumruklardan sonra rakibini ring dışına kadar gönderdi. Artık maçı kazanacağı kesin gözüyle bakılan Buthelezi'nin hayali yumrukları herkesi şoke etti. Güney Afrikalı boksörün o anlarda beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı.

Boks maçında yürek yakan anlar... Boksör, 'hayali rakibi' ile yumruklaştı

HAKEM MAÇI BİTİRDİ, HASTANEYE KALDIRILDI

Rakibine attığı art arda yumruklardan sonra dışarı atan Buthelezi, birdenbire kendi köşesine doğru yöneldi ve hayali rakibine yumruklar atmaya başladı. Hakem durumu fark edip maçı bitirdi ve maçın galibi Siphesihle Mntungw ilan edildi.

Boks maçında yürek yakan anlar... Boksör, 'hayali rakibi' ile yumruklaştı - Resim : 2

Maçın sona ermesiyle Simiso Buthelezi acil bir şekilde en yakın hastaneye kaldırıldı.

Hastanede görev yapan bir doktor, Sowetan Live'a verdiği demeçte, "Durumu iyi değil, kritik. Beyninde kanama olduğunu öğrendik. Bir mucizeye ihtiyacımız var" dedi.

Hastaneden yapılan açıklamada, Buthelezi'nin beynine hasar veren darbeyi maçtan daha önce alma ihtimali olduğu üzerinde durulduğu belirtildi.

Boks maçında yürek yakan anlar... Boksör, 'hayali rakibi' ile yumruklaştı - Resim : 3

Boks maçında yürek yakan anlar... Boksör, 'hayali rakibi' ile yumruklaştı ile ilgili etiketler Afrika Boks beyin kanaması yumruk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.