Böhürler'den, Sofuoğlu'na 'kan' tepkisi

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalarda küfür ve tehditlerden sonra şimdi de "Bu metin çok kan dökecek" iddiası geldi. Bu skandal iddianın sahibi ise akademisyen, tarih profesörü, sosyoloji araştırmacısı, televizyon programcısı, yazar, şair, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu. İstanbul sözleşmesi için 'lanet' nitelemesi kullanan ve gizli tuzaklarla dolu olduğunu ifade eden Sofuoğlu'na yazar Ayşe Böhürler "Hocam ne demek bu? Bunlar nasıl ifadeler" sözleri ile tepki verdi.

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili muhafazakar camiadaki tartışmalar akademisyen, yazar, tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı bir açıklama ile başka bir boyuta taşındı.

Sözleşmeye sahip çıkan muhafazakar kadınlara hakaret edip, Cumhurbaşkanını tehdite varan söylemlerin ardından topa giren Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi nedeniyle 'çok kan döküleceğini" iddia etmişti.

Prof. Sofuoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları söylemişti: 

"Çok okudum, kafa patlattım.

Bu lanet sözleşme kan dökülecek gizli tuzaklarla dolu. Sözleşmenin tamamını, DİKKATLE okuduğunuzda bunu anlıyorsunuz

İstanbul Sözleşmesini OKUMADIĞINIZI SİZ BİLİYORSUNUZ. Bari bu metni okuyun

NASIL UYARAYIM ARTIK BİLMİYORUM

BU METİN ÇOK KAN DÖKECEK"

Böhürler'den, Sofuoğlu'na 'kan' tepkisi

AYŞE BÖHÜRLER TEPKİ GÖSTERDİ

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun bu ifadelerine yazar Ayşe Böhürler de sosyal medyadan tepki gösterdi. Böhürler, "Hocam ne demek bu! Siz üniversitede sosyoloji hocasınız... Bunlar nasıl ifadeler, siz akademisyen olarak ilgiye, fikir ayrılığına böyle mi bakıyorsunuz? Makul olanı, konuşarak bir yere gelmeyi teşvik etmek yerine neden böyle yazıyorsunuz." sözleri ile Sofuoğlu'nun sözlerini eleştirdi...

Böhürler'den, Sofuoğlu'na 'kan' tepkisi - Resim : 2

Böhürler'den, Sofuoğlu'na 'kan' tepkisi ile ilgili etiketler Twitter ayşe böhürler ebubekir sofuoğlu İstanbul sözleşmesi muhafazakar
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.