Boğazlar kapatıldı mı? Türkiye'nin boğazları kapatma hakkı var mı?

Boğazlar kapatıldı mı? Son dakika gelen haberlere göre, İdlib'deki Türk komando taburuna yönelik hava saldırısı gerçekleşti.Yapılan saldırı sonrasında Türkiye'nin boğazları kapatıp kapatmayacağını merak ediyor. Peki Türkiye'nin boğazları kapatma hakkı var mı?

Boğazlar kapatıldı mı? Gelen son dakika haberlerine göre, Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerine hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 Mehmetçik şehit oldu. Yaşanan saldırı sonrasında boğazlarını kapatılı kapatılmayacağı merak ediliyor.

BOĞAZLAR KAPATILDI MI?

Henüz boğazların kapatılıp kapatılmadığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama gelirse haberimizde olacak.

MONTRÖ ANLAŞMASI MADDE 20

Savaş zamanında, Türkiye savaşan ise, 10. maddeden 18. maddeye kadar olan maddelerin hükümleri uygulanamayacaktır; savaş gemilerinin geçişi konusunda Türk Hükümeti tümüyle dilediği gibi davranabilecektir.

MONTRÖ ANLAŞMASI MADDE 21

Türkiye kendisini pek yakın bir savaş tehlikesi tehdidi karşısında sayarsa, Türkiye'nin, işbu Sözleşmenin 20. maddesi hükümlerini uygulamağa hakkı olacaktır.

Boğazlar kapatıldı mı? Türkiye'nin boğazları kapatma hakkı var mı? ile ilgili etiketler Son dakika Şehit Türkiye boğazlar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.