Boğaziçi'nde tek elden yönetilen prodüksiyon

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya başlayan 'pols 302' isimli hesaptan yeni bir video daha geldi. Boğaziçili öğrencilerin "Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm." ifadelerinin yer aldığı videoda öğrencilerin önceden ezberlemiş gibi aynı cümleleri kullanması dikkat çekti.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan eylemler sürüyor.  Kimi zaman sokağa taşınan eylemler, sosyal medyada da aralıksız devam ediyor.

Bu dönemde bazı sosyal medya hesapları manipülatif paylaşımlar yaparak öğrencileri kışkırtmaya çalışıyor. Bazılarında ise çeşitli videolar yayınlanarak öğrencilerin görüşlerine yer veriliyor.

Öğrencilerin videolarının yayınlandığı 'pols 302' isimli Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulunuldu.

AYNI HESAPTAN ÜÇÜNCÜ VİDEO

Daha önce 'Melih Bulu istifa etsin' ve 'Aşağı bakmayacağız' konseptli iki video yayınlayan hesap bu kez de "Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm." başlıklı bir video paylaştı.

EZBERLENMİŞ GİBİ AYNI CÜMLELERİ KURDULAR

Videoda yer alan öğrencilerin ezberlenmiş gibi aynı cümleleri kullanması dikkat çekti. 

Konuşmalarına sınavda kaçıncı olduklarından bahsederek başlayan öğrenciler, önceden Türkiye'de kalmayı hayal ettiklerini ancak 2 Ocak'tan beri yaşananların kendilerini bu fikirden uzaklaştırdığını söyledi.

Boğaziçi'nde tek elden yönetilen prodüksiyon

Öğrencilerin hepsi, konuşmasını "Ülkemde artık dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm." cümleleriyle noktaladı.

"HAYALLERİ ZATEN YURT DIŞINA GİTMEK"

Öğrencilerin bu söylemleri bazı kesimler tarafından 'manipülatif' bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyanların zaten ikinci sınıftan itibaren tek hayalinin yurt dışına çıkmak olduğunu belirten kişiler, bu videoların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Boğaziçi'nde tek elden yönetilen prodüksiyon ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi video Öğrenci yurt dışı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.