“Mücadelemizin HDP'ye kalkan yapılmasına izin vermeyiz”

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü yaptığı yazılı açıklama ile Rektör Melih Bulu'nun istifası için yapılan eylemleri terör örgütü PKK ile HDP'nin provoke etme girişimlerine sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi'nin demokratik üniversite için mücadelesinin HDP'ye, Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya kalkan yapılmasına izin vermeyiz” denildi

Boğaziçi Üniversitesi'nin Atatürkçü öğrencilerinden Rektör Melih Bulu'nun istifası için başlatılan eylemleri terör örgütü PKK'nın provoke etme girişimlerine sert tepki geldi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü yaptığı yazılı açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi'nin demokratik üniversite için mücadelesinin HDP'ye, Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya kalkan yapılmasına izin vermeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün yazılı açıklaması şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri olarak tek bir haklı talep ve mücadele etrafında birleşiyoruz: Üniversite rektörünü üniversite seçmelidir. Rektör seçimi istiyoruz.
En başından beri şu hassasiyette ortaklaşıyouz: Dün “Boğaziçi dayanışması” adını taşıyan ve eylemlerin başını çeken bir grup Boğaziçi öğrencileri adına Cumhurbaşkanı'na hitaben bir açık mektup yayınladı ve o mektupta “Kayyum atanan HDP'li belediyelerin yanındayız”, “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin demokratik üniversite için mücadelesinin HDP'ye, Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya kalkan yapılmasına izin vermeyiz. Bu metni kaleme alanlar bu okulda milli hassasiyetleri yüksek olan ve bu mücadeleye destek veren çok sayıda Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin böyle bir bildiriye asla imza atmayacaklarını bildikleri halde “Boğaziçi dayanışması” imzasını kullanıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın gözaltına alınan öğrencilere yaptığı ziyaretin videosu, sürecin nasıl buraya getirildiğini gözler önüne sermektedir. Bu görüşmede “kayyum rektör” sloganının HDP'li belediyelerle dayanışmak için bilinçli olarak seçildiği vurgulanıyor. Üniversite dışına taşınan eylemlerin HDP/PKK ile birlikte planlandığı itiraf ediliyor. Zaten eylemin başından sonuna Hüda Kaya, Ömer Faruk Gergalioğlu, gibi PKK'ya desteği açık olan HDP milletvekillerinin yönlendiriciliği, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmayan provokatif grupların öne çıkma gayreti ortadadır.
Herkes şu soruyla karşı karşıya: Bu eylemleri yapanların ve bu metni yayınlayanların derdi gerçekten Boğaziçi öğrencileri midir? Burada söz konusu olan rektörlük seçimi midir? Yoksa kapatılma tehdidiyle karşı karşıya olan HDP'ye nefes borusu açmak mıdır? HDP'yi ve onu savunmak için her türlü provokasyonu yapmaya hazı grupları masumlaştırmaya çalışmak mıdır?

Biz bu tezgahta yokuz! HDP, terörün partisidir. Diyarbakır annelerinin evlatlarını dağa götürüp PKK'ya teslim eden partidir. Mehmetçiğimizi şehit eden teröristlere belediye araçlarıyla mühimmat taşıyan partidir. Bir üniversite gencini alıp, Ankara Güvenpark'ta kendini patlatan bir canlı bombaya dönüştüren partidir. Kürt gencini, ABD'nin petol bekçisi yapmak isteyen partidir.

Biz demokratik üniversite istiyoruz, terörün güdümündeki siyasetin yörüngesine girmek değil. Boğaziçi Üniversitesi'nin geleneyi ve birikimi Türkiye düşmanı bu rüzgara kapılmayacak kadar köklüdür. Üniversitemizin talebi, teröre ve terörün kurumlaşmış ifadesi olan HDP/PKK'ya özgürlük değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır!

“Mücadelemizin HDP'ye kalkan yapılmasına izin vermeyiz” ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Eylem HDP atatürkçü düşünce kulübü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.