Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan 3518 ve 3519 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararlarıyla Boğaziçi Üniversitesi'nin de aralarında olduğu çok sayıda Üniversite'de yeni fakülte ve yüksek okullar kurulurken, bazılarının da ismi ya da statüsü değişti. . Bazı fakülte, enstitü ile yüksek okullar ise kapatıldı. 3519 sayılı kararname ile son günlerde rektör atama tartışmasının yaşandığı Boğaziçi Üniversitesi'ne de hukuk ve iletişim fakülteleri kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı üniversitelere fakülte, enstitü ve yüksek okulları kurulması, kapatılması ve isimlerinin değiştirilmesine ilişkin iki karara imza attı. 

Kararlardan ilki 3518 sayılı Bazı Fakülte ve Enstitülerin Kurulması ve Kapatılması ile Bazı Yüksekokul ve Fakültelerin Adlarının Değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı. 

Diğeri ise 3519 sayılı bazı Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması ve Kapatılması ile Bazı Fakültelerin Adlarının Değiştirilmesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Suriye’de (Çobanbey/Halep) Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kurulması Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı.

Her iki karar da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bu kararlarla birlikte çok sayıda yeni fakülte, enstitü ve yüksek okul kurulurken, birçok okulun adı ve statüsü değişti. Bazı fakülte, yüksek okul ve enstitü ise kapatıldı. 

Yeni kurulan fakülteler arasında son günlerde rektör ataması ile gündemde olan Boğaziçi Üniversitesi de bulunuyor. 

3519 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Boğaziçi Üniversitesi'ne İletişim ve Hukuk Fakülteleri kuruldu. 

İşte 3519 ile 3518 sayılı kararlarda açılan, kapatılan ya da ismi değiştirilen fakülte, enstitü ve yüksek okulların tam listesi. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kuruldu

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kuruldu - Resim : 2

3518 sayılı karar: 

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kuruldu - Resim : 3

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kuruldu - Resim : 4

 

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.