Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam düşmanlığına devam: Başörtülüler üniversiteye giremeyecek!

Boğaziçi Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Ercan Çankaya, Twitter hesabından İslam düşmanlığı yaparak, başörtülü öğrencilere 'Üniversiteye giremeyeceksiniz' diyerek nefret kustu. Başörtülü öğrencileri tehdit eden Çankaya, "Gericilik yasaklanacak, Türbanlılar üniversiteye giremeyecek." dedi.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlatılan eylemler, Kabe fotoğrafının yere serilmesi skandalı, LGBT eylemleri gibi birçok olayla gündemden düşmeyen Boğaziçi Üniversitesi, şimdi de doktora öğrencisi Ercan Çankaya'nın başörtü karşıtı tweetleri ile konuşuluyor.

BOĞAZİÇİ'NDE BAŞÖRTÜLÜLERE ALENEN TEHDİT

Geçtiğimiz günlerde LGBT'lilere destek protestoları sırasında başörtülü genç bir kadının sahneye çıkıp arkadaşlarına destek verdiğini söylediği tiyatronun ardından, üniversitede başörtülülere yapılan tehditler ortaya çıktı.

 

Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam düşmanlığına devam: Başörtülüler üniversiteye giremeyecek!

"BOĞAZİÇİ'NDE BAŞÖRTÜ YASAKLANACAK"

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü doktora öğrencisi Ercan Çankaya, sosyal medya hesabından İslam düşmanlığı yaparak, başörtülü öğrencilere nefret kustu. Başörtülü bir öğrencinin “Başörtülü eğitim hakkının zaten bizlerin hakkı olduğunu, normalinin zaten bunun aykırılığına karşı geçmek olduğunu, bu yüzden size minnet etmek zorunda olmadığınızı anlayacaksınız” sözlerini alıntılayan Çankaya, haddini aşan sözler kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam düşmanlığına devam: Başörtülüler üniversiteye giremeyecek! - Resim : 2

"TÜRBANLILAR ÜNİVERSİTEYE GİRMEMELİ, GİREMEYECEK"

Başörtüsüyle üniversiteye girilmemesi gerektiğini savunan Çankaya, “Senin türban üniversiteye girip girmemeni savunmak ‘normal ya da anormal’ sıfatlarıyla tanımlanabilecek bir konu değil. Basit bir yönetmelik meselesi. Bence girmemeniz gerekiyor, giremeyeceksiniz de. Bugünler geçici. Üniversitelerde gericilik yasaklanacak” ifadelerini kullandı. Başörtülü öğrenci ise Çankaya’ya "Dördüncü üniversitemi okuyacağım. Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin" sözleriyle karşılık verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam düşmanlığına devam: Başörtülüler üniversiteye giremeyecek! - Resim : 3

 Çankaya ise hadsiz ifadelerine devam ederek "Dördüncüye yetişir bence 'türban' yasağı. Tadını çıkar" diyerek İslam düşmanlığını gözler önüne serdi.

 

Boğaziçi Üniversitesi'nde İslam düşmanlığına devam: Başörtülüler üniversiteye giremeyecek! ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi doktora başörtü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.