Boğaziçi Üniversitesi’nde işgal girişimi

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yapan bir grup polise saldırdı. Provokatörler rektörlük binasını ablukaya almaya çalıştı. İstanbul Valiliği gruba müdahale ederek dağıtıldığını bilgisini paylaştı. Bu arada dün sabah saatlerinde de HDP'lilerin desteklediği provokasyon girişiminde de gözaltılar olmuştu. İstanbul Valiliği son açıklamasında 159 kişinin olaylarla ilgili gözaltına alındığını 98'inin ise serbest bırakıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği tarafından pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanma yasaklanmış olmasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi etrafında toplanan lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) dernekleri üyesi eylemci bir grup, rektör Melih Bulu’nun Rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade ederek işgal girişiminde bulundu.

Bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmadı. Grup uzun süre devlet aleyhine slogan attı. Sokağa çıkma kısıtlamasının yaklaştığı saatlerde de polis gruba müdahale ederek dağıttı.

İstanbul Valiliği olaylara ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklama şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. 

 
Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

İstanbul Valiliği'nden ikinci açıklama geldi. Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan işgal girişimine ilişkin olarak toplam 159 kişi gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İşte Valiliğin açıklamasının detayları:

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108), Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır. 

Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

98'İ SERBEST KALDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde gözaltına alınanlardan 98 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen gösterilerde dün gözaltına alınan şüphelilerden 98'i, İl Emniyet Müdürlüğünce ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma devam etmektedir" denildi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: DEVLETİMİZ HEM GÜÇLÜ, HEM DE ADİLDİR!

Gece saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyona sosyal medya hesabından tepki gösteren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Biz reform dedikçe, daha fazla demokrasi dedikçe, yeni anayasa dedikçe, büyüme dedikçe, refahın tabana yayılması dedikçe onlar sokakları karıştırmaya çalışıyor, darbe çığırtkanlığı yapıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşları müsterih olmaya davet eden Altun, ''Ne yapsalar beyhude! Devletimiz hem güçlü, hem de adildir!'' dedi.

Rektörlük Ablukası suçunu işleyenleri harekete geçiren şeyin, kutsal değerleri ayak altına almaya çalışanlara yönelik üniversite yönetiminin meşru tasarruf olduğunu belirten Altun, ''Olay bundan ibarettir'' ifadelerini kullanarak o karar yer verdi.

İşte o paylaşım;

HDP'LİLER DE PROVOKE ETMİŞTİ

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyonda HDP'liler de rol aldı.

Dün sabah saatlerinde de Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane ederek okul içinde yürüyüş yaparak okul dışına çıkmak isteyen provokatörler yine polise mukavemet göstermişti. 

Polise direnen 55 kişi gözaltına alınarak Emniyet'e götürülürken, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da aralarında olduğu bir grup ortamı daha da germişti. 

Kaya, kendisini uzaklaştırmak isteyen polisin omzuna vurunca gerilim daha da tırmanmıştı. 

Boğaziçi Üniversitesi’nde işgal girişimi ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Fahrettin Altun Gözaltı LGBTİ+ provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.