Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi anlattı: Kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler vardı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını eleştiren bir grup dün üniversitede protesto gösterisi düzenledi. Sosyal medya hesabından yaşananların iç yüzünü anlatan Ömer Salim Arslan isimli bir öğrenci, polisi kışkırtan ve basın açıklamalarında konuşan kişilerin Boğaziçili olmadığını söyledi. Arslan, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri terörist değildir ama bugünkü eylemde kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler de vardı." dedi.

Prof. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto etmek isteyen öğrenciler dün üniversitede toplandı.

Protesto gösterisi kısa sürede büyüdü. Göstericiler polise ve güvenlik görevlilerine karşı kışkırtmalarda bulundu. Bu durum bazı öğrencilerin gözaltına alınmasına neden oldu.

Olayların iç yüzünü ise Ömer Salim Arslan isimli Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi sosyal medya hesabından anlattı. 

PKK SLOGANI ATANLARA POLİS MÜDAHALESİ

Polislerin güney kampüse Boğaziçi Üniversitesi kimliğiyle girilmesini istediğini ancak Boğaziçili olmayan kitlenin 'Kimlik göstermeyeceğiz' diye polislere bir şeyler fırlattığını belirten Arslan, "Boğaziçi polarlı ama muhtemelen Boğaziçili olmayan bir kişi güvenliğe kafa attığı için gözaltına alındı. Öğrencilerin arasına karışamayan ve PKK sloganları atan kitleye polis müdahalesi gerçekleşti. Koordineli bir eylem yürütülmeye çalışılırken bir yandan da politik devrimcilik yapma peşinde olanlar var." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi anlattı: Kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler vardı

Kimliği olanların güney kampüse girip rektörlüğe giderek slogan attığını belirten Arslan, "Kesin bilgi olmasa da Melih Bulu'nun camdan el salladığı söyleniyor." ifadesini kullandı.

Halk TV, KRT TV ve TELE1'in canlı yayın yaptığına ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da eylemde yer aldığını ifade eden Arslan, basın açıklaması kısmında üniversite öğrencilerinden çok başka üniversite öğrencilerinin konuştuğunu söyledi.

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayları hala anlamayanlar olduğu için bir açıklama yapayım. Bugün rektörün olduğu kampüse sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri alındı. Boğaziçili olmayan kışkırtma hedefindeki kitle içeriye girmek için polislere saldırdılar. Bunun üzerine polis araç giriş kapısını kelepçeledi ve saldırgan provokatörlere gaz kullandı.

"KENDİNİ BOĞAZİÇİLİ GÖSTERMEYE ÇALIŞAN TERÖRİSTLER VARDI"

Yani bir grup terörist, bir grup Boğaziçi öğrencisinin düzenlediği eylemi trollediler. Ben polisimizin ne kadar alttan aldığını açıkça hissettim. Zaten polisin kötü niyeti olsa ikinci saatin sonunda değil basın açıklamasının başında müdahale ederlerdi. Oradaki Boğaziçili öğrencilerin isteği, rektörlük önünde eylem yapıp cumhurbaşkanı tarafından atanan değil de üniversite tarafından seçilen bir rektör ile yönetilmekti. Whatsapp ve Telegram gruplarında Einstein da gelse atama ile rektör kabul etmeyiz diyen öğrenciler de vardı. Bir whatsapp grubunda dışarıdan bir odtülünün yazdığı saçmalığı şu görsele bakarak anlayabilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi anlattı: Kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler vardı - Resim : 2

Kısacası, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri terörist değildir ama bugünkü eylemde kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler de vardı. Biz Boğaziçililer olarak vatansever ve polisseveriz. Üniversitemiz Türkiye'nin bir değeridir.

 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi anlattı: Kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler vardı ile ilgili etiketler protesto Rektör PKK Boğaziçi Üniversites terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.