Boğaziçi Üniversitesi devlet mi özel mi? Boğaziçi Üniversitesi'ni kim kurdu?

Boğaziçi Üniversitesi devlet mi özel mi? Boğaziçi Üniversitesi'ni kim kurdu? Son günler meydana gelen olaylar sonrası Boğaziçi Üniversitesi'nde sular durulmuyor. Üniversitenin kime ait olduğu ve kim tarafından kurulduğu ise merak konusu oldu. Peki, Boğaziçi Üniversitesi özel mi devlet mi? Kim kurdu?

Boğaziçi Üniversitesi özel mi, devlet mi; Boğaziçi Üniversitesini kim kurdu soruları gerek internette gerekse sosyal medyada en çok sorulan sorulardan oldu.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL Mİ DEVLET Mİ?

10 Eylül 1971'de Türkiye Cumhuriyeti'ne devredilerek Boğaziçi Üniversitesi kuruldu. Günümüzde toplam 1.672.106 m2'lik alana sahip olan ve altı yerleşkesi bulunan Boğaziçi Üniversitesi, İngilizce eğitim verir.

Boğaziçi Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edilen üniversitelerden biri oldu. Örneğin; 2006, 2007 ve 2009 yıllarında, ÖSS'de tüm puan türlerinde en fazla tercih edilen üniversiteler kategorisinde 1. oldu. Times Higher Education'a göre en iyi 10 Türk üniversitesi sıralamasında 3. sıraya kadar yükseldi.

Boğaziçi Üniversitesi Devlet mi Özel mi?


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'Nİ KİM KURDU?

Boğaziçi Üniversitesi - Kurum Tarihi. Robert Kolej bir eğitmen, mucit, teknisyen, mimar ve kurucu olan Dr. Cyrus Hamlin ile tanınmış hayırsever ve zengin bir tüccar olan New York'lu Mr. Christopher Rheinlander Robert tarafından İstanbul, Türkiye'de kurulmuştur.

Boğaziçi Üniversitesi devlet mi özel mi? Boğaziçi Üniversitesi'ni kim kurdu? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.