Boğaziçi provokatörü 17 kişiye gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen rektör protestolarını provoke ettiği iddiasıyla 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Öğrencilerin arasına karıştığı öne sürülen zanlılardan 17’si sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı öğrenciler, Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle üniversiteye rektör olarak atanmasına karşı protesto eylemi başlatmış, polis ile öğrenci grupları karşı karşıya gelmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, çıkan olaylar ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatmıştı. Emniyete bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında dün saat 14.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde yapılan protesto gösterisine katılanların arasına dışarıdan marjinal sol grupların sızarak provokasyon gerçekleştirdikleri iddia edildi.

13 İLÇEDE 24 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Eyleme katılan şahıslardan, gösteriler sırasında “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlarını işledikleri tespit edilen söz konusu marjinal 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında 13 ilçede 24 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Aranan 28 şüpheliden 17 kişi yakalanarak gözaltına alındı.Yakalanan 16 şüphelinin sorgulanmak üzere İstanbul Güvenlik Şubeye getirildiği öğrenilirken, firari 11 şüphelinin yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi.

 İHA

Boğaziçi provokatörü 17 kişiye gözaltı ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Gözaltı protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.