Gözaltına alınan tüm öğrenciler serbest bırakıldı

Boğaziçi provokasyonu sırasında gözaltına alınanlarla ilgili adli süreç devam ediyor. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 30 kişi için tutuklama, 12 kişi için ev hapsi istedi. 9 şüpheli hakkında da savcılık yurt dışı yasağı konulmasını talep etti. Tutuklanmaları istenen 30 öğrenci yurt dışı yasağı ve her hafta imza verme koşulu ile şartlı salıverildi. Böylece 51 öğrenciden tutuklanan olmadı.

1 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını kuşatan ve içeride bulunanların dışarı çıkmasını engelledikleri için salı günü gözaltına alınan 51 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılarca ifadeleri alınan ve 50'sinin Boğaziçi Üniversitesi, 1'i ise özel bir üniversitenin öğrencisi olan şüpheliler hakkında talep edilen müeyyideler belli oldu. 

Savcılık 30 zanlı için tutuklama talebinde bulundu. 12 öğrenci için konutu terketmeme talebinde bulunan savcılık, 9 kişi hakkında da yurt dışı çıkış yasağı öngören adli kontrol şartı uygulanmasını talep etti. 

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü ve çevresinde 1 Şubat'ta gerçekleştirilen yasa dışı gösterilerde rektörlük binasını kuşatan ve rektörlük çalışanlarının dışarı çıkmasını engellediği için 51 kişinin "kişi hürriyetini yoksun kılma, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı Kanun'a muhalefet etmek" suçlarından gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm soruşturma işlemlerinin titizlikle yürütüldüğünün altı çizildi.

HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Savcılığın tutuklanmasını talep ettiği 30 öğrenci sulh ceza hakimliklerinde yapılan ifade alma işleminin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bu öğrencilere yurt dışı yasağı konulurken, haftada bir emniyete imza verme şartı getirildi. 

Bu arada 12'si ev hapsi, 9'u adli kontrol şartı talep edilen 21 öğrenci hakkında da, tutuklanmaları istenen öğrencilerde olduğu gibi adli kontrol şartı getirilip, yurt dışına çıkışlarına yasak konuldu. 

Gözaltına alınan tüm öğrenciler serbest bırakıldı ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi savcı provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.