Boğaziçi provokasyonunda Osman Kavala izi!

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar okul dışına taştı. Türkiye'yi karıştırmak için fırsat kollayan provokatörler de bu eylemleri fırsat bilerek sahaya indi. Eylemlerin başrolünde ise Gezi Parkı olaylarının finansörü olduğu söylenen Osman Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından başlayan protestolar devam ediyor.

Üniversitede Kabe'ye yapılan saygısızlığa gelen tepkilerin ardından protestoların şiddetini arttı, durum rektörlük binasını işgal girişimine kadar vardı.

Yapılan bu protesto gösterileri terör örgütü destekçilerinin ve provokatörlerin de ekmeğine yağ sürdü. Kadıköy'de devam eden gösterilerde hükümet karşıtı sloganlar atan provokatörler, polislere de saldırdı.

130 KİŞİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLTİSAKLI ÇIKTI

Gözaltına alınan 19 şahsa DHKP-C yerör örgütüyle alakalı, 23 şahsa MLKP silahlı terör örgütüyle alakalı ve 9 şahsa ise PKK silahlı terör örgütüyle alakalı daha önceden adli işlem yapıldığı tespit edildi. Valilikten yapılan açıklamada 79 şahsın da çeşitli terör örgütleri veya marjinal gruplarla iltisaklı olduğu belirtildi.

'KAVALA'NIN EŞİ AYŞE BUĞRA EYLEMLERİ ÖRGÜTLÜYOR'

Tüm bu yaşananların ardından çarpıcı bir gerçek açığa çıktı. Protestolara yönelik sahaya indiğini belirten gazeteci Emre Erciş,  eylemlerin örgütleyecileri arasında en önemli isimlerden birisinin, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyesi ve Osman Kavala'nın eşi olan Prof. Dr. Ayşe Buğra olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erciş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin olağan dışı destek vermesinin nedeni, İmamoğlu tarafından İBB Genel Sekreteri olarak atanan Yavuz Erkut ve Network'ü"

 

Boğaziçi provokasyonunda Osman Kavala izi! ile ilgili etiketler protesto Osman Kavala boğaziçi Ayşe Buğra
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.