Boğaziçi provokasyonu Yunanistan'a sıçradı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun istifa etmesi için bir yürüyüş düzenlendi. Kalabalığın, DHKP-C marşlarını andıran Yunanca slogan atması dikkatlerden kaçmadı. Fransa'da ise PKK destekçileri benzer bir eyleme imza attı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Melih Bulu atandı.

Tüm yasal süreçlere rağmen bu atamayı istemediğini ifade eden öğrenciler, üniversite önünde protesto gösterileri düzenledi. Bu gelişmeyi fırsat bilen öğrenci olmayan provokatörler, düzenlenen eylemlerde halay çekerek terör örgütü marşları söyledi.

İlerleyen günlerde LGBTİ+ Kulübü'nden oldukları ifade edilen bir grup öğrenci, Bulu'nun görevi bırakması için düzenlediği eylemde Müslümanların kıblesi Kabe'nin fotoğraflarını yerlere serdi.

Söz konusu gelişme infiale yol açarken, ünivertsite yönetimi kulübün adaylık statüsünün düşürüldüğünü ve zanlılar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Zanlılardan ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişmeyi de fırsat bilen sözde öğrenciler, yeniden üniversite önünde provokasyona girişti. Prof. Dr. Bulu'nun üniversiteden çıkışını engellemek isteyen grup polis tarafından engellendi.

Söz konusu tartışmalarda gözaltına alınan 108 öğrenciden sadece 7 tanesinin Boğaziçili olduğu İstanbul Valiliği tarafından duyuruldu.

Rektör Bulu, Gezi Parkı olaylarını andıran ve yurt dışından birçok basın kuruluşunun da yakından takip ettiği protestolar nedeniyle görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

GÖSTERİLER YUNANİSTAN'A DA SIÇRADI

Öte yandan bir grup, Yunanistan'ın başkenti Atina'da Prof. Dr. Bulu'nun istifasını isteyen afişler taşıyarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Ellerinde Türkçe, İngilizce ve Yunanca yazılar bulunan afiş taşıyan grup, Yunanca sloganlar attı. Sloganların DHKP-C terör örgütü mensupları tarafından atılan sloganları andırması ise dikkatlerden kaçmadı.

Yunanistan polisi söz konusu eylem için herhangi bir müdahalede bulunmadı.

Boğaziçi provokasyonu Yunanistan'a sıçradı - Resim : 3

BENZER BİR EYLEM DE FRANSA'DA

Öte yandan Paris Sorbonne Üniversitesi önünde de benzer bir manzara vardı. Prof. Dr. Bulu'nun istifa etmesi için toplanan grup, “Her Yer Boğaziçi Her Yer Direniş” adını verdikleri eylem gerçekleştirdi.

Eylemde, LGBT bayrağı ve PKK paçavraları da açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerikli pankartlar da hazırlayan grup, açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

Boğaziçi provokasyonu Yunanistan'a sıçradı - Resim : 4 

Boğaziçi provokasyonu Yunanistan'a sıçradı ile ilgili etiketler Yunanistan Atina DHKP-C Boğaziçi Üniversitesi slogan Melih Bulu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.