Boğaziçi Köprüsü'nden sonra o meydanın da adı değişiyor

Başkentin simgesi Kızılay Meydanı'nın adı “15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı” ismiyle değişecek.

Bakanlar Kurulu toplantısından, Başbakan Yıldırım'dan son dakika açıklamaları geldi. Başbakan Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olacağını duyurdu.

KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı'nın isminin Kızılay Demokrasi Meydanı olarak değiştiriceğini duyurdu.

FETÖ'nün darbeci teröristleri kalkışma girişimi sırasında, kendilerine direnen Kızılay Meydanı ve Genelkurmay Başkanlığı önündeki vatandaşları taramış ve bir çok vatansever şehit olmuştu.

BİRER ANIT DA DİKİLECEK

Sosyal medya sitesi Twitter'dan açıklamalarda bulunan Gökçek şu ifadeleri kullandı;"Başbakanımızı örnek alıp Genelkurmay Kavşağı'nın adını 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Kızılayı ise 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı yaptık. Ayrıca her iki yere birer anıt dikmeyi planladık."

Boğaziçi Köprüsü'nden sonra o meydanın da adı değişiyor ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.