Boğaziçi eylemlerine dindar öğrencilerin bakışı

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan tartışmalar, protesto gösterilerine dönüştü. Göstericilerin arasına karışan terör örgütü bağlantılı kişiler, yeni tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Peki Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gören dindar öğrenciler bu gösteriler hakkında ne düşünüyor? Gazeteci - yazar Adem Özköse, Fatma Tanyıldızı'na sordu.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun ardından başlayan protestolar devam ediyor.

Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararname ile göreve getirilmesini eleştiren öğrenciler kimi zaman kampüs içerisinde, kimi zamanda dışarıda tepkilerini dile getirdi.

LGBTİ BAYRAKLI ÇİFTE PROVOKASYON

Yapılan gösteriler kimi zaman da provokatörlerin hedefi oldu. Polislere saldıran ve taşkınlık çıkarak kişilerin öğrenci olmadığı, bazılarının ise terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

Diğer yandan, okul içerisinde düzenlenen bazı öğrencilerin, LGBTİ bayraklarıyla yeni bir provokasyon peşinde olduğu görüldü.

 DİNDAR ÖĞRENCİLER NE DÜŞÜNÜYOR?

Peki Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan dindar öğrenciler bu konuda ne düşünüyor? 

Gazeteci - yazar Adem Özköse Sınırsız isimli YouTube programında Fatma Tanyıldızı isimli öğrenciyi konuk etti.

Öğrencilerin büyük bir bölümünün mü yeni rektöre karşı olduğunu soran Özköse, "Bu eylemleri yapan belli bir grup var ama biz arkada biliyoruz bu isimlerin ideolojilerini. Daha çok sol görüşlü arkadaşlar" yanıtını aldı.

EYLEMLERE KARŞI OLANLAR DA SES ÇIKARAMIYOR

İslami Araştırmalar Kulübü'ndeki Müslüman öğrencilerin de rektörü istemediğini belirten Tanyıldızı, "Görünürde okulun yüzde yüzü karşı olarak görünebilir ama eylemlere karşı olanlar da sesini çıkaramayabiliyor" diye konuştu.

Bir önceki rektörün atanmasına da karşı çıkıldığını ama bu şekilde sert protestolar olmadığını hatırlatan Özköse, bunun nedenini de sorguladı.

ESKİ REKTÖR DE ATAMAYLA GELDİ ANCAK BOĞAZİÇİLİYDİ

"Bunun arkasında birçok etken var." ifadesini kullanan Tanyıldızı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Boğaziçi dışından geliyor olmasını kabul edemeyen elitist kesim, AK Parti ile siyaset ilişkisi olması gibi nedenler öğrencileri rahatsız ediyor. Zaten AK Parti'yi duymaya tahammülleri yok. Şimdi de 'Eski rektör Mehmet Özkan okulun içindendi ama Melih Bulu değil.' diyorlar"

Protesto gösterilerindeki 'Katil polis' sloganlarını değerlendiren Tanyıldızı, şu sözleri sarf etti:

"Bu sloganlar öğrencileri rahatsız etti. Çok çok küçük bir kesim bu eylemlere sıcak bakıyor. Ama genel olarak okulda hakim olan görüş 'Kendi işimizi kendimiz görürüz, kimse karışmasın' görüşü. Orada dışarıdan gelen öğrencilerin olmasını Boğaziçililer de istemiyor."

DİNDARLAR NASIL DEĞERLENDİRİYOR?

Tanyıldızı, dindar öğrencilerin bunu nasıl değerlendirdiği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"BİSAK çok fazla düşünülerek bir bildiri kaleme aldı. Öyle bir söyleniyor ki 'İslam düşmanlığı yapmak' ile anılıyor. Onların söylediği şey 'liyakaya uygun değil, rektörün siyasi bir kimliği var' ve 'bu şekilde anılsın istemiyoruz' konuları.

Rektör seçimi olsa dahi orada da bir statüko olduğuna dikkat çeken Tanyıldızı, öğrencilerin buna da karşı olduğunu sözlerine ekledi.

Boğaziçi eylemlerine dindar öğrencilerin bakışı ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Rektör protesto Öğrenci Melih Bulu dindar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.