Boğaziçi eylemi sönük geçti

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Hollandalı siyasetçi Kati Piri'nin de katıldığı Boğaziçi Üniversitesi mitingi hayal kırıklığı yarattı. Hollanda’nın başkenti Amsterdam'da bulunan Museumplein'de, Boğaziçi Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eyleme katılanların parmakla sayılacak kadar az olması dikkat çekti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasını bahane ederek öğrencileri provoke etmeye yönelik yurt içindeki çabalar istenen sonucu vermeyince bu kez de yurt dışında gösteriler düzenlenmeye başlandı. 

Boğaziçi eylemi sönük geçti
 
AMSTERDAM’DA EYLEM DÜZENLEDİLER!

Türkiye’de yeni bir Gezi Parkı olayları başlatmayı deneyen ancak başarılı olamayan çeşitli örgütler ve akademisyen bir grup, ”Boğaziçi Platformu” adı altında Hollanda ve Avusturya'da, üniversiteye atanan rektöre karşı bir dayanışma eylemi yaptı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'daki Museumplein'de, Boğaziçi Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eyleme. LGBTİ+ ile eski bazı Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin de katıldığı görüldü. Hollandalı Türk düşmanı (Emek Partisi) milletvekili Kati Piri ve SP (Sosyalist Parti) milletvekili Sadet Karabulut'un da birer konuşma yaptığı miting tam bir hayal kırıklığı oldu.

Boğaziçi eylemi sönük geçti - Resim : 2

Günler öncesinden duyurulan eyleme katılımın az olunca amaçlanan etki de sağlanamadı.

PİRİ KISA KONUŞTU FACEBOOK'DA AÇIKLAMA YAPTI! 

Amsterdaki eyleme çok az kişinin gelmesi üzerine, kısa bir konuşma yaparak ayrılan Kati Piri’nin, Facebook hesabından bazı fotoğraflar paylaşarak, Erdoğan, Bahçeli ve Soylu’yu suçlayıcı ifadeler kullandığı görüldü.

Boğaziçi eylemi sönük geçti - Resim : 3

Piri Facebook mesajında, ”Türk Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenciler ve öğretmenler, hükümetin bir aydır rektör atamasını protesto ediyor. Bu akademik özgürlüğe aykırıdır.  Ayrıca gösteri yapan öğrenciler tutuklanarak gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Soylu ve MHP lideri Bahçeli gibi siyasiler, protestoculara yönelik utanç verici iddialarla konuyu karıştırıyor. Boğaziçi öğrencileri, öğretmenleri ve mezunlarıyla dayanışma içinde Avrupa'nın her yerinde dayanışma eylemleri var.  Bu öğleden sonra, Amsterdam'daki Museumplein'de.  Onları desteklemek için. Kendinizi duyurun ve bu mesajı arkadaşlarınızla paylaşın. Türkiye'deki demokratik güçler desteğimizi hak ediyor.” dedi.

Boğaziçi eylemi sönük geçti ile ilgili etiketler Kati Piri Hollanda Amsterdam Boğaziçi Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.