Boğaziçi bahanesiyle Başkent'i de karıştırdılar

Ankara'da Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere destek vermek üzere izinsiz toplanan gruba, polis müdahale etti. Olayla ilgili 69 kişi gözaltına alındı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasını bahane eden kişilerin başlattığı eylemler büyüyor.Dün rektörlük binasının işgal edilme girişimiyle alevlenen gösterilere destek için çeşitli kentlerde de yürüyüş düzenlendi.

Ankara'da da aralarında üniversite öğrencilerinin bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Kızılay Meydanı'nda toplandı.

SLOGAN ATARAK BELEDİYEYE YÜRÜDÜLER

Slogan atan grup, basın açıklaması yapmak için Çankaya Belediyesi önüne yürümek istedi. Ancak polis, grubun yürümesine izin vermedi.

Boğaziçi bahanesiyle Başkent'i de karıştırdılar

POLİSLE ARBEDE YAŞANDI

Polis, grubun dağılmasını istedi. Polis, ısrarlarına rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. Bu sırada gruptakiler ile polis arasında arbede yaşandı.

Boğaziçi bahanesiyle Başkent'i de karıştırdılar - Resim : 2

69 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin müdahalesiyle grup dağıtılırken, 69 kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi bahanesiyle Başkent'i de karıştırdılar - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir süredir devam eden protesto gösterileri alevlendi. Dün gece, rektör ataması bahanesiyle Boğaziçi Üniversitesi'nde toplanan bir grup, protesto gösterisi düzenledi.

Kabe'ye saygısızlık yapıldığı için tepkilerin odağı olan üniversitedeki protestoda bazı öğretim görevlileri ve LGBT üyeleri, rektörlük binasını işgal etmek istedi. İşgal girişiminde bulunan gruba polis müdahale etti.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde toplam 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu sabah saatlerinde ise gözaltına alınan 98 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin büyük çoğunluğunun terör örgütleri ile iltisaklı olduğu ortaya çıktı. 

 

Boğaziçi bahanesiyle Başkent'i de karıştırdılar ile ilgili etiketler Ankara protesto boğaziçi gösteri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.