Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Kış aylarında en sık rastlanan rahatsızlıkların başında yer alan boğaz ağrısı şikâyeti ile her gün hekimlere birçok kişi başvuruyor. Boğaz ağrısı nedenleri enfeksiyonlardan yaralanmalara kadar değişir. Boğaz ağrısı beraberinde öksürük ve yanma görülmesi de sıkça rastlanan belirtilerdir. Bu problem ile karşılaşan bazı kişiler ise hastalığı doğal yollarla evde gidermeyi hedefliyor. Peki, Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Havaların soğuması ile beraber soğuk algınlığı şikayetleri ortaya çıkmaya başladı. Çoğu boğaz ağrısı enfeksiyonlardan veya kuru hava gibi çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Grip virüsünden korunmak için sıvı tüketiminin çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Günümüzde doktorlara en sık başvurulan hastalık nedenlerinden bir tanesi olan boğaz ağrısının evde tedavi yöntemleri merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Sıvı tüketimini artırmak gerekir. Sigara, kirli hava gibi boğazı tahriş edici nedenlerden uzak durulmalı. Tozlu ev ortamı hem alerji yönünden hem de hastalığı direkt etkileme yönünden zararlıdır. Kullanılacak kumaş ve malzemelerin çok az tutulması ve onlara uygun deterjanlarla makinede yıkanması alerjiye karşı yararlı olur. Boğazın irritasyonunda, evde kullanılacak gargara, sprey ve pastiller faydalıdır. Bunları mutlaka doktor gözetiminde kullanmak gerekir.
Tüketilen içeceğin çok sıcak ya da çok soğuk olması zararlıdır, ılık içilmelidir. Yutulması kolay olan yiyecekler; püre, pilav, makarna, lapa gibi besinler yenilmelidir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! - Resim : 2

Gece uyunulan ortamın çok kuru bir havaya sahip olmaması gerekir. Kalorifer peteğinin üzerine havlu konularak ya da sobanın üzerinde bir çaydanlık kaynatılarak odayı nemlendirmek mümkündür. Boğaz ağrısının en önemli sebebi enfeksiyonlardır. Enfeksiyondan kastettiğimiz mikrobik hastalıklardır. Bunların içinde "akut faranjitler" denilen hastalıklar vardır. En önemli mikrop grupları, virüsler ve bakterilerdir. İkisinin tedavi yöntemleri birbirinden farklıdır. Özelliksiz virüsler, kendi kendilerine bir hafta içinde tamamen iyileşen hastalıklar iken, bakterilerde antibiyotik kullanımını gerektiren farklı bir tedavi süreci vardır. 

Tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Tuz boğazda oluşan enfeksiyonları yok edecektir. Bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koyun, gargara yapın, daha sonra suyu tükürün. Bu sayede boğazınız temizlenecek ve balgamdan arınacaktır.

Yutulması kolay besinler tercih edin.

C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin. Özellikle limon büyük bir antioksidandır.

Acı biberin içinde yer alan "capsicum" maddesi ağrıyı hafifletmete ve iltihapla savaşmaya yardımcıdır. Bir bardak suya acı biber veya acı biber sosu ekleyerek gargara yapabilirsiniz. Boğazınız yanacaktır ama kısa süreli bu acı iyileşmenize yardımcı olacaktır.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! - Resim : 3

Kirli havalardan uzak durun. Bulunduğunuz odayı sık sık havalandırın.

Boğaz enfeksiyonlarınız geçene kadar eğer sigara kullanıyorsanız bu dönemde kullanmayın.

Tavuk suyu çorba da bu dönemde size çok büyük ilaç görevinde olacaktır.

Yüksek ses ile konuşmaktan kaçının.

Bal ve limon kullanın. Bal ve limonu karıştırarak çok sıcak bir bardak suyun içine ekleyin. Bal boğazınızı kaplar ve yumuşatır, limon da balgamın azaltılmasına yardım eder.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! - Resim : 4

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Adaçayı, zencefil çayı, nane çayı gibi bitki çayları boğaz ağrısını hafifletir ve kuruyan boğazı yumuşatır.

 

Acı biber, elma sirkesi, tuzlu su gargarası, adaçayı gibi doğal yöntemler genellikle 1-2 saate boğazı yumuşatır ve ağrıyı hafifletir.

 

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler Hastane hastalık 2020 Ağrı tedavi İlaç hasta
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.