Boğaz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Kış aylarında en sık rastlanan rahatsızlıkların başında yer alan boğaz ağrısı şikâyeti ile her gün hekimlere birçok kişi başvuruyor. Bu problem ile karşılaşan bazı kişiler ise hastalığı doğal yollarla evde gidermeyi hedeflenmektedir. Çoğu kişi boğaz ağrısının nasıl geçeceğini araştırmaktadır. Peki, Boğaz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Çoğu boğaz ağrısı enfeksiyonlardan veya kuru hava gibi çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Grip virüsünden korunmak için sıvı tüketiminin çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Boğaz ağrısı nedenleri enfeksiyonlardan yaralanmalara kadar değişir. Boğaz ağrısı beraberinde öksürük ve yanma görülmesi de sıkça rastlanan belirtilerdir. Vatandaşlar evde boğaz ağrısının nasıl geçeceğini merakla arama motorlarından araştırmaya devam etmektedir. Peki, Boğaz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal ve bitkisel tedavi ...

BOĞAZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Sıvı tüketimini artırmak gerekir. Sigara, kirli hava gibi boğazı tahriş edici nedenlerden uzak durulmalı. Tozlu ev ortamı hem alerji yönünden hem de hastalığı direkt etkileme yönünden zararlıdır. Kullanılacak kumaş ve malzemelerin çok az tutulması ve onlara uygun deterjanlarla makinede yıkanması alerjiye karşı yararlı olur. Boğazın irritasyonunda, evde kullanılacak gargara, sprey ve pastiller faydalıdır. Bunları mutlaka doktor gözetiminde kullanmak gerekir.
Tüketilen içeceğin çok sıcak ya da çok soğuk olması zararlıdır, ılık içilmelidir. Yutulması kolay olan yiyecekler; püre, pilav, makarna, lapa gibi besinler yenilmelidir.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal ve bitkisel tedavi ...

Gece uyunulan ortamın çok kuru bir havaya sahip olmaması gerekir. Kalorifer peteğinin üzerine havlu konularak ya da sobanın üzerinde bir çaydanlık kaynatılarak odayı nemlendirmek mümkündür. Boğaz ağrısının en önemli sebebi enfeksiyonlardır. Enfeksiyondan kastettiğimiz mikrobik hastalıklardır. Bunların içinde "akut faranjitler" denilen hastalıklar vardır. En önemli mikrop grupları, virüsler ve bakterilerdir. İkisinin tedavi yöntemleri birbirinden farklıdır. Özelliksiz virüsler, kendi kendilerine bir hafta içinde tamamen iyileşen hastalıklar iken, bakterilerde antibiyotik kullanımını gerektiren farklı bir tedavi süreci vardır. 

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Adaçayı, zencefil çayı, nane çayı gibi bitki çayları boğaz ağrısını hafifletir ve kuruyan boğazı yumuşatır. Acı biber, elma sirkesi, tuzlu su gargarası, adaçayı gibi doğal yöntemler genellikle 1-2 saate boğazı yumuşatır ve ağrıyı hafifletir.

 

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler Hastane hastalık Hastalık Koronavirüs Korona Ağrı İlaç boğaz ağrısı hasta evde doğal yöntemler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.